Bir hisse, bir analiz: Hedef fiyatını belirledi

Oyak Yatırım, finansallarını açıklayan Albaraka Türk hissesi için hedef fiyatını 2,10 TL olarak belirledi. Tavsiyesini ise "endekse paralel getiri" olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Albaraka 1Ç22’de piyasa beklentisinin üzerinde 194mTL net kar açıkladı. Piyasa 171mTL, OYAK 165mTL.

Bu sonuç geçen çeyreğe göre %266, yıldan yıla ise %251 artışa işaret etmektedir. Beklentilerimizden daha iyi gerçekleşen ticari karlar sapmamızı açıklamaktadır. Hem artan kambiyo karları hem de yatırım fonu sertifika alım-satımları karlılığa destek olmuştur.

Çekirdek gelirlerde (faiz + komisyon) çeyreksel %10 artış yaşanmıştır. Özellikle menkul kıymet getirilerindeki artış net kar payı gelirlerini desteklemiştir. Banka TÜFE’ye endeksli menkul kıymet alımına da bu sene başlamıştır. Bunun marjı önümüzdeki dönemlerde olumlu
etkileyeceğini düşünmekteyiz. Kredi/mevduat makasında ise daralma görülmüştür.

Kredi risk maliyeti geçen çeyreğe göre karşılık oranının korunması ve yeni takibe girişler olması nedeniyle yükselmiştir. Net faiz marjında beklentimize paralel 37 baz puan daralma olmuştur. Sermaye getirisi 4Ç21'de %4,9’dan 1Ç22’de %16,5’e yükselmiştir.

Sonuçları Albaraka için nötr olarak değerlendiriyoruz. Hisse için tavsiyemiz “Endekse Paralel Getiri” olup hedef fiyatımız 2,10TL’dir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar