Bir hisse, bir analiz: Hedef fiyatını belirledi

Yapı Kredi Yatırım, Anadolu Grubu Holding'i iştiraklerinin güçlü performansı ve tüketim sektörüne yönelik fırsatları gerekçe göstererek 134,00 TL hedef fiyatla model portföyüne ekledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Anadolu Grubu Holding’i (AGHOL) Model Portfyümüze ekliyoruz. Hisse özellikle Türkiye’deki ve hızlı büyüyen çevre ülkelerdeki tüketim sektörlerine iyi bir yatırım fırsatı sunuyor.

Şirketin halka açık ana iştirakleri olan inceleme kapsamımızdaki CCOLA, AEFES ve MGROS için de olumlu görüşe sahibiz. Bunun yanı sıra AGHOL’ün Net Borç/VAFÖK oranında 1Ç19’daki 3,1 seviyesinden 1Ç23’deki 0,8 seviyesine kaydettiği gelişimi takdirle karşılıyoruz.

Bu gelişimi sağlayan unsurlar güçlü nakit yaratımı, varlık satışları ve etkili bilanço yönetimi oldu. Mevcut net aktif değerinin (NAD) %90’ının fazlasının halka açık varlıklardan oluşmasından ötürü mevcut %45 NAD iskontosunu da yüksek olarak değerlendiriyoruz.

Bu iskonto son 1 yıl ortalaması olan yaklaşık %30’a göre de 2 standard sapmaya yakın seviyede seyrediyor.

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar