Bir hisse, bir analiz: Koza Altın

Ak Yatırım, Koza Altın için tavsiyesini "nötr"den "endeksin üzerinde getiri"ye yükseltti, hedef fiyat 133,80 TL

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, Koza Altın için tavsiyesini "nötr"den "endeksin üzerinde  getiri"ye yükseltti, hedef fiyat 133,80 TL.

Ak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Koza Altın- Değerleme cazip hale geldi

Koza Altın son 3 aylık dönemde BIST-100 endeksinin %21 altında zayıf  performans gösterdi. Bunun temel sebeplerinin olarak i) ons başı  üretimde artan nakit maliyetleri ve görece zayıf seyreden altın  fiyatları olduğunu düşünüyoruz.

Şirketin maliyet artışının temel  sebepleri olarak i) yükselen operasyonel olmayan giderler (bağış), ii)  devlet telif payında Haziran 2020'de yapılan %20 artış ve iii) Kaymaz  ve Mastra tesislerinde azalan rezervlere bağlı kapasite kullanım oranı  olduğunu düşünüyoruz.

2021 sonrasında Karapınar maden sahasından  beklediğimiz üretim katkısı ve operasyenel giderlerde beklediğimiz  normalleşme neticesinde daha düşük nakit maliyetler ve daha yüksek  üretim için alan görüyoruz.

Tahminlerimize göre Koza Altın 2021T/2022T FD/FAVÖK olarak 3,0/1,4 seviyesinde işlem görürken benzer şirketler  ortalaması 4,9/4,8 seviyesinde işlem görmektedir. Göreceli iskonto ve  hedef fiyatımıza olan yukarı potansiyeli düşündüğümüzde tavsiyemizi 'Nötr'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltiyoruz. "

Analizin tamamı için:

https://yatirim.akbank.com/_layouts/15/AkbankYatirimciPortali/Rapor/Download.aspx?ID=6425

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar