Bir hisse, bir analiz: THY

Yapı Kredi Yatırım, THY için 84,00 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Yeni rekorları test ediyor. Türk Hava Yolları, 2Ç22 finansallarında, 576 milyon USD net kar açıkladı. Piyasa beklentisi 409 milyon USD, bizim beklentimiz ise 557 milyon USD’ydi. THY, 2Ç22 finansallarında, çeyreksel bazda en yüksek faaliyet nakit akımını, en yüksek çeyreksel net kar marjlarından biriyle yakalarken, bunu birim akaryakıt maliyetinin de tarihi zirve yaptığı bir çeyrekte başardı.

Sonuçlardaki bu güçlü seyrin ana belirleyicisi yüksek seyreden dış hat talebi olurken, piyasa beklentilerinin üzerinde gelen sonuçların yıl sonu beklentilerinde yukarı yönlü revizyonları tetiklemesini bekliyoruz.

HER AÇIDAN GÜÇLÜ SONUÇLAR

THY’nin yolcu gelirleri, ki 2Ç22’de toplam cironun %74’ünü oluşturmaktadır, Kovid öncesine göre %25 yukarıdadır. Benzer sayıda yolcu taşınmasına ragmen yolcu gelirlerininde sağlanan bu iyileşme, dış hat yolcularının artan payı ve birim yolcu gelirlerindeki %15’e varan yükselişle sağlanmıştır. Uzak Doğu dahil tüm cografyalar, birim yolcu gelir artışı yaşarken, konsoide ciroda daha yüksek oranda sağlanan artışın gerisinde kargo gelirlerinin katkısı yatmaktadır. 2Ç19’da toplam cironun %12’sini oluşturan kargo operasyonları, 1Ç22’ye göre hafif gerilemeye rağmen,halihazırda toplam cironun %23’ünden sorumludur ve geçen yılın %13 üzerindedir.

BİRİM AKARYAKIT GİDERİNDE SERT ARTIŞ

THY'nin yakıt hariç birim giderleri Covid-19 öncesi dönemin %11 altında olmasına
ragmen, toplam birim gideri %13 artmıştır çünkü 1,257 USD/mt düzeyindeki birim akaryakıt maliyeti tarihi yüksek seviyeleri işaret etmektedir.Akaryakıt hariç birim giderlerdeki iyileşmenin yarıya yakını personel giderlerinde, TL’nin zayıflığının da etkisiyle sağlanan düşüşten gelirken, çeyreksel bazda artan uçak kullanım süresi de neredeyse tüm birim gider kalemlerinde (ana gider kalemlerinden “ikram” hariç) iyileşmeye yol açmıştır..

AZALAN BORÇLULUK

THY, 2Ç22'de2.2 milyar USD faaliyetlerinden net nakit elde ederken, son 1 yılda bu tutar 5.6 milyar USD oldu. Şirketin manset net borcu, geçen yılki 12.6 milyar USD seviyesinden, bu dönemde yaratılan 4 milyar dolarlık serbest nakit akımı sonraı 8,5 milyar USD’ye gerilerken, isabet ettiği 2.1x Net Borç/VAFÖK veya 1.1 Net Borç/Sermaye seviyeleri tarihi düşük
düzeylerdir.

GENEL DEĞERLENDİRME

AL önerimizi koruyoruz. THY'nin 2Ç22 sonuçlarının güçlü gelmesini bekliyorduk ve gerçekleşen sonuçlar beklentileri mizi doğrulamaktadır. Dün açıklanan Temmuz ayı trafik sonuçlarının Ağustos-Eylül döneminde benzer güçlü seviyelerde kalacağı varsayımı altında, THY'nin 3Ç22 finansallarında yeni marj ve nakit akış rekorlarını test etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Hisse fiyatında yıl başından bu yana gözlemlenen %90 ve son bir yılda %127'lik nispi performansa rağmen, hisse halen 0.6x PD/DD çarpanından işlem görmektedir, ki bize göre bu, mevcut kârlı büyüme görünümüyle mütenasip bir fiyatlama düzeyi değildir. Hisse için 4,3 ABD Doları (veya 84 TL) hedef fiyatla “AL” önerimizi koruyoruz ve muhtemel kar satışlarının, orta ve uzun vade için alım fırsatı yaratabileceği düşüncesindeyiz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar