Bir hisse, bir analiz: THYAO

Vakıf Yatırım, THY için 14,15 TL hedef fiyatını ve 'TUT' tavsiyesini korudu. Analizde '3Ç20 finansalları ardından THY için 14,15 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin üzerinde Getiri”, uzun vadeli “TUT” önerilerimizi koruyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"(=) Türk Hava Yolları (THYAO): 3Ç20 döneminde beklentimizin (1,56 mlr TL net zarar) ve piyasa tahmininin (1,31 mlr TL net zarar) altında, 946 mn TL net zarar açıkladı. THY, 3Ç19’da 3,7 mlr TL net kar açıklamıştı. Performansın öngörümüzün üzerinde gerçekleşmesi, buna ek olarak 3Ç20’de kaydedilen 793 mn TL’lik ertelenmiş vergi geliri, net zararın beklentimizin altında kalmasını beraberinde getirdi.

Şirketin kargo gelirlerindeki yükselişin sürmesi ve kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte yolcu gelirlerinin desteğinde 3Ç20’de satış gelirleri, hem beklentimize hem de piyasa beklentisine paralel seyretse de, yıllık %51 gerileyerek 11 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK ise hem beklentimizi (1,80 mlr TL) hem de piyasa beklentilerini (2,36 mlr TL) aşarken, yıllık %56 gerileyerek 2,56 mlr TL oldu.

FAVÖK marjı ise operasyonel giderlerdeki kontrollü seyirle birlikte yıllık 2,4 puan gerileyerek %23,3 seviyesinde kaldı. Şirketin net borç pozisyonu 2Ç20’deki 87,5 mlr TL seviyesinden %24 artarak 3Ç20’de 108,6 mlr TL’ye yükseldi. Yorum: Net zarar operasyonel performans ve vergi geliri desteğiyle beklentilerin altında gerçekleşse de, sonuçlara piyasa tepkisinin nötr olmasını bekliyoruz.

Salgına ilişkin artan endişeler ile birlikte operasyonel tarafta gözlenen toparlanmanın yılın son çeyreğinde sürmesine ilişkin belirsizliğin devam ettiği görüşündeyiz. 3Ç20 finansalları ardından THY için 14,15 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin üzerinde Getiri”, uzun vadeli “TUT” önerilerimizi koruyoruz.

Şirket hisseleri yılbaşından bu yana endeksten %34 negatif ayrışırken, son üç ayda da endeksten %17 negatif ayrıştı."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar