Bir hisse, bir analiz: Türk Telekom

İş Yatırım, Türk Telekom için 10,20 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'TTKOM’un TL’nin değer kazanması durumunda en çok öne çıkacak hisselerden biri olduğunu düşünüyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Türk Telekom Kapanış (TL) : 6.75 - Hedef Fiyat (TL) : 10.2 - Piyasa Deg.(TL) : 23625 - 3A Ort. İşl.Hac.(mn$) : 23.64 ^ TTKOM TI
Equity- Öneri :AL Get.Pot.%: 51.11

TTKOM 3Ç20: Güçlü operasyonel sonuçlar & Şirket yönetiminin 2020 beklentilerinde yukarı yönlü revizyon. Türk Telekom 3Ç20’de, beklentilerin üzerinde 432mn TL net kar açıkladı (İŞY: 372mn TL ve Piyasa: 365mn TL). Net kar beklentimizde görülen sapmanın temel sebebi beklentimizin üzerinde gelir büyümesi kaydeden sabit internet iş kolu oldu. Buna ek olarak sırasıyla %58 ve %82 büyüme ile uluslararası satışlar ve diğer gelir segmentleri de toplam satış gelirlerini destekledi.

Türk Telekom’un satış gelirleri 3Ç20’de, beklentilerin üzerinde, yıllık bazda %18.6 artış ile 7.4 milyar TL’ye yükseldi. (İŞY: 7.0 mlyr TL ve Piyasa: 7.1 mlyr TL). Sabit internet ve mobil iş kolları sırasıyla yıllık bazda %26.2 ve %9.4 artış kaydetti.

Günlük hayatta Covid-19 kaynaklı değişimler (uzaktan eğitim, çalışma vs.) şirketin sabit  internet iş kolunda yeni abone kazanımını ve abone başına elde ettiği geliri olumlu etkiledi. Mobil işkolunda ise, rekabetin ve fiziksel mobilitenin normalleşmesi sayesinde 1Y20'ye kıyasla hafif iyileşme gerçekleşti. Diğer yandan Şirket, yeni müşteri edinmede sektördeki fiyat rekabetinin yeniden hızlandığını gözlemliyor ve dolayısıyla mobil abone başına elde ettiği gelir büyümesi açısından temkinli duruyor.

Tahminlerin biraz üzerinde, 3Ç20 FAVÖK rakamı yıllın bazda %15.7’lik artış ile 3,48 milyar TL olarak gerçekleşti (İş Yatırım: 3,28 milyon TL, Piyasa: 3,33 milyon TL). Tahminimizdeki sapma  beklentilerin üzerinde gelen satış gelirlerinden kaynakladı. FAVÖK marjı, network maliyetleri ve yeni sabit internet aboneliklerindeki artışa bağlı olarak ekipman maliyetlerinde meydana gelen artış nedeniyle yıllık bazda 1.2 puan düşerek %47.2’ye geriledi.

Yorum: Beklentilerin üzerinde gerçekleşen güçlü 3Ç20 sonuçları ardından Şirket 2020 FAVÖK beklentisini 12.4 -12.6 milyar TL aralığından 13 milyar TL’ye, gelir büyümesi beklentisini %13’ten %16’ya ve yatırım harcaması beklentisini 6.4 milyar TL’den 6.6 milyar
TL’ye yükseltti. Yatırım harcaması beklentisindeki artış daha çok TL’nin son zamanlardaki değer kaybından kaynaklandı.

Şirket’in 2Ç20 sonuçlarını açıklamasından bu yana TL’de gerçekleşen %15’lik değer kaybı göz önüne alındığında yatırım artışın sınırlı olduğunu düşünüyoruz. Şirket’in 2020 FAVÖK beklentisi 4Ç20 için yaklaşık %17’lik bir büyümeye işaret ediyor. Şu anki beklentilerimiz Şirketin güncel beklentileriyle uyumlu (2020T FAVÖK / Yatırım Harcaması: 12.9 /
6.5 milyar TL). Bu nedenle beklentilerimizi koruyor ve TTKOM için hisse başı 10.2 TL hedef fiyat ve AL tavsiyemizde şimdilik bir değişikliğe gitmiyoruz.

Diğer yandan, kurun mevcut seviyeleri net kar tahminimiz üzerinde aşağı yönlü risk oluşturuyor. TL’deki değer kaybının hissi baskıladığını ve fiyatın şirketin güçlü operasyonlarını yansıtmadığını düşünüyoruz. TTKOM’un TL’nin değer kazanması durumunda en çok öne çıkacak hisselerden biri olduğunu düşünüyoruz. Şirket saat 15:00’da telekonferans düzenleyecek."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar