BIST 100 endeksi yön arayışında: Şimdi ne olacak?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,42 yükselişle 10.322 puandan başladıktan sonra satıcılı tarafa geçti. Analistler, satışların derinleşmesi durumunda 10.200 seviyesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta 11 bin puanın üzerini test ederek rekor kıran Borsa İstanbul BIST 100 endeksi sonrasında gelen kar satışları, borsaya gelmesi muhtemel vergi haberleri ve Yapı Kredi'nin Katar sermayesine satışının iptali ile kayda değer bir düşüş kaydetti.

Endeks güne yüzde 0,42 yükselişle 10.322 puandan başladıktan satıcılı tarafa geçti. Şu dakikalarda endeks yüzde 0,54 kayıpla 10.223 puandan işlem görüyor. Öte yandan analistler, satışların derinleşmesi durumunda 10.200 seviyesinin önemli olduğunun altını çizdi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ahlatcı Yatırım analistleri, "Teknik olarak incelediğimizde ilk direnç seviyesi 10.319 olurken 21 günlük HO seviyesi olan 10.446 güçlü bir direnç olarak karşımız çıkıyor. Satışların derinleşmesi ile ilk destek noktası 10.200 seviyesi takip edilebilir." tespitinde bulundu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar