BIST Sınai Endeksi dipten yüzde 50 yükseldi

Borsa İstanbul'da işlem gören sanayi şirketlerinin listelendiği Sınai Endeksi dipten yüzde 50 yükseldi. Koronavirüs pandemisinden kaynaklı küresel satış ile birlikte Mart ayında 98,837 puana kadar gerileyen endeks, mali ve parasal desteklerin etkisiyle toparlanmanın beklenenden hızlı olabileceğine yönelik iyimserlik ile tekrar yükselişe geçerek 142,806 puana kadar yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT'nin haberine göre Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören sanayi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yer aldığı Sınai Endeksi Mart ayındaki dip seviyesinden yüzde 50 yükseldi.

Koronavirüs pandemisinden kaynaklı küresel satış ile birlikte Mart ayında 98,837 puana kadar gerileyen endeks, mali ve parasal desteklerin etkisiyle toparlanmanın beklenenden hızlı olabileceğine yönelik iyimserlik ile tekrar yükselişe geçerek 142,806 puana kadar tırmandı.

Endeks Ocak ortasında kaydedilen 148,532 puanlık zirvesinden kabaca yüzde 5 aşağıda bulunuyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar