BIST ve MKK yöneticilerine işlem sınırlaması

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, Merkezi Takas Kuruluşu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Borsa yöneticilerinin takas hizmeti verilen borsa bünyesindeki piyasa, pazar, platform ve sistemlerde işlem yapması sınırlandırıldı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Resmi Gazete'de, Merkezi Takas Kuruluşu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Borsa yöneticilerine ilişkin işlem yapma sınırlaması yayımlandı.

Yönetmelikte, Merkezi Takas Kuruluşu, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Borsa yöneticileri ve personelinin, eşleri ve velayeti altındaki çocuklarının takas hizmeti verilen borsa bünyesindeki piyasa, pazar, platform ve sistemler ile bu borsanın piyasa işleticisi olduğu başka borsaların piyasalarında işlem gören sermaye piyasası araçlarında doğrudan veya dolaylı olarak alım satım işlemleri gerçekleştiremeyecekleri ve bu sermaye piyasası araçlarını ellerinde bulunduramayacakları belirtildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar