Bitcoin 70 bin doların üzerinde tutunma çabasında

Bitcoin yeni günde 70.478 dolar seviyesinde, Ethereum da 3.612 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin 70.000 doların üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor, Ethereum da 3.600 dolara tutunuyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin yeni günde 70.478 dolar seviyesinde, Ethereum da 3.612 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kripto para piyasasının toplam değeri ise 2,58 trilyon dolara yükseldi. Toplam değer içinde Bitcoin'in piyasa değeri 1,38 trilyon dolar, Ethereum'un da piyasa değeri 433 milyar dolar. CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan bültende kripto para sektöründeki gelişmelere yer veriliyor.

Günün öne çıkan başlıkları:

Hong Kong, ABD'nin 62 milyar dolarlık Bitcoin ETF piyasasındaki başarıyı tekrarlayabilir

Hong Kong, 2024'ün ikinci çeyreğinde spot Bitcoin ETF'leri için 'in-kind' yaratım ve geri alım işlemlerine izin vermeye başlayacak. Bu durum, ABD'nin sadece nakit yaratımına izin veren yaklaşımından farklı olarak, ETF hisseleri için doğrudan Bitcoin gibi varlıkların kullanılmasına olanak tanıyacak. Bloomberg analisti Eric Balchunas, bu adımın bölgedeki yatırım ve işlem hacmini artırabileceğini öngörüyor. Hong Kong ETF piyasasının on yıllık sürede önemli büyüme gösterdiği ve bu yeni politikanın, ABD'nin 62 milyar dolarlık Bitcoin ETF piyasasının başarısını tekrarlayabileceği belirtiliyor.

Hashdex, Spot Bitcoin ETF ile ABD piyasasına adım atıyor

Hashdex, vadeli işlemlerden spot Bitcoin’e geçiş yaparak ABD’de spot Bitcoin ETF piyasasına adım attı. Yeni ETF, "DEFI" adı altında, varlıklarının büyük çoğunluğunu doğrudan Bitcoin'e yatıracak. Şirket, dijital varlıkları her türlü yatırımcıya sunmayı hedefliyor ve ETF için yıllık %0,90 yönetim ücreti belirledi, bu oran sektör ortalamasının üzerinde ancak bazı rakiplerinden düşük. Ağustos 2023'te başladığı bu yolda, Hashdex, CME (Chicago Ticaret Borsası) piyasasından fiziksel Bitcoin alımı yaparak öne çıkıyor ve şimdiye dek toplanan yaklaşık 25,5 milyar dolarlık spot Bitcoin ETF piyasasında rekabet etmeye hazırlanıyor.

Yine küresel bir kripto para borsası ABD yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor

Küresel kripto para borsası Kucoin ve iki kurucusu, ABD yasalarını ihlal ederek kara para aklama önleme programlarını yeterince uygulamamak ve lisanssız para transferi işi yapmak suçlamalarıyla karşı karşıya. New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından açıklanan suçlamalara göre, şirket ve kurucuları, ABD'deki kullanıcı sayısını gizleyerek ve yeterli müşteri kimlik doğrulama önlemlerini almamak suretiyle yasa dışı faaliyetlerde bulunmuşlar.

Teknik Analiz

BTCUSDT

Bitcoin, 69.096 dolardaki direnç seviyesini aştıktan sonra 70.000 dolar civarında konsolidasyon sürecine girdi. Spot Bitcoin ETF'leri için girişlerin artması ve çıkışların azalması durumunda, fiyatın 73.700 dolara kadar yükselmesi beklenebilir. Bu seviye hacimli bir işlemle aşıldığı takdirde Bitcoin'in 75.600 dolara yükseliş gösterebilir. Ancak bir geri çekilme yaşanması halinde 69.096 dolar seviyesi önemli bir destek olarak kabul edilebilir. Eğer bu destek seviyesi aşağı yönlü kırılırsa Bitcoin'in 65.539 dolara kadar gerileyebilir.

ETHUSDT

Ethereum, 3.515 dolarlık direnç seviyesini aştıktan sonra 3.600 dolar seviyesinde istikrar sağlamaya çabalıyor. Eğer bu seviyede kalıcı olabilir ve 3.700 doları geçebilirse, 3.954 dolara ulaşabilecek bir artış potansiyeline sahip. Bu noktayı başarıyla aşması, sonraki hedefinin 4.175 dolar olabileceğini gösterir. Ancak, 3.515 dolarlık desteği kaybederse, Ethereum'un 3.300 dolara kadar geri çekilme yaşayabilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Kripto Para
Yorumlar