Bitcoin fiyatında keskin düşüş

Bitcoin, kripto para birimlerindeki rallinin spekülatif köpük olup olmadığı tartışmalarının etkisiyle keskin şekilde geri çekildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün 73 bin 803,25 doları gören Bitcoin fiyatı bu sabah 66 bin 778 dolara kadar geriledi.Şu sıralarda da yüzde 4,08 düşüşle 67 bin 953 dolar civarında.

Yatırımcıların ABD'de enflasyonist baskının devam ettiğine dair son veriler çerçevesinde pozisyonlarını ayarlamaya yönelmeleri de gerilemede etkisi oldu.

Bir balon mu?

Bank of America stratejisti Michael Hartnett, teknoloji sektörünün Muhteşem Yedili olarak adlandırılan hisse senetlerinin rekor kıran yükselişinde ve kriptoda tüm zamanların en yüksek seviyelerinde piyasaların bir balonun özelliklerini gösterdiğini söyledi.

IG Australia Pty'de piyasa analisti olan Tony Sycamore da, Bitcoin'in "sıcak üretici fiyat enflasyonu verilerini takip eden ABD getirileri ve ABD dolarındaki yükseliş nedeniyle değer kaybettiğini" yazdı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Kripto Para
Kategoriler Borsa Kripto Para
Yorumlar