Bitcoin Para Birimi Ticareti Nasıl Öğrenilir?

Günümüzde dijital dönüşüm, finansal sistemleri de kökten değiştiriyor. Bitcoin ve diğer kripto paralar, bu değişimin öncülerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki, Bitcoin para birimi ticareti nasıl öğrenilir? Bitcoin piyasasında ustalaşmak için hangi adımları atmalısınız? 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin, günümüzün en değerli kripto para birimidir. Bununla birlikte, Bitcoin para birimi ticareti konusunda uzmanlaşmak, aynı zamanda Etherium, XRP, Cardano gibi popüler ve çok bilinen diğer piyasalarda da başarılı olabileceğiniz anlamına geliyor. Peki, Bitcoin para birimi ticareti nasıl öğrenilir? Bitcoin piyasasında ustalaşmak için hangi adımları atmalısınız? 

Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber, belirttiğimiz adımları doğru bir şekilde atarsanız ayrıca kripto para borsalarına ek olarak hisse senedi pazarında da önemli yatırım şansları elde edebilirsiniz. 

Geleceğin Warren Buffet’ları hazırsanız, yatırım tavsiyesi olmayan önerilerimizi sizlerle paylaşmaya başlayabiliriz.

Bitcoin Para Birimi Ticareti Ders 1: Terimleri Bilmek 

Bitcoin ticareti için atmanız gereken ilk adım, terimleri bilmektir. Kripto borsalarında terimler, çoğunlukla hisse senedi yatırımı için geçerli terimlerle paralellik taşırlar. Bu arada S&P 500 firmalarının çoğunun da kripto hisseler üzerinde çalıştığını burada belirtmekte fayda var. Peki, bilmeniz gereken terimler nelerdir? Sizler için önemli birkaçını açıkladık. 

  • Endeks Nedir?

Endeks, arz ve talep dengesine göre fiyatlanan Bitcoin ve kripto varlıkların fiyat performansına verilen isimdir. Bir piyasada endeksin yüksek olması; fiyatların çoğunlukla yüksek olması anlamına gelir. Bitcoin endeks bilgisi, çoğu zaman yüksektir ve bu BTC’nin bir kripto para olarak yüksek talep görmesinden kaynaklanır. 

  • Parite Nedir? 

Bitcoin dolar fiyatı” gibi veriler, Bitcoin’in ABD Doları (USD) karşısındaki performansı anlamına gelir. Parite, tam olarak budur: bir ticari metanın diğerine kıyasla fiyat performansı / değeri. 

  • Ayı Sezonu Nedir?

Ayı sezonu, endeksin düşük olduğu ve çoğunlukla hisse senedi veya Bitcoin gibi kripto varlıkların fiyatlarının düşmesi anlamına gelir. Çoğunlukla düşüş, farklı ticari metalarda (Bitcoin, Etherium, XRP gibi dijital paralarda) birlikte gerçekleşir. 

Sezon, düşük fiyattan alım fırsatı doğurur. Bu yüzden BTC anlık veri son derece önemlidir. Ayı sezonunun aksine, “boğa sezonu” fiyatların yükselmeye başladığı ve insanların borsalara talep ettikleri zamanlar için kullanılırlar. 

Yatırım terimlerini bilmek, bir Bitcoin eğitimi almanız durumunda (online veya klasik) anlatılanları çok daha hızlı ve iyi hazmetmenize yardımcı olacaktır ve bu nedenle de önemlidir. Elbette yatırım terimlerinde derinleşmek, işin sadece bir kısmı. 

Bitcoin Para Birimi Ticareti Ders 2: Piyasa Takibi ve Teknik Analiz

Çoğu Bitcoin yatırımcısı için klasik bir görüntü akla gelir: mum grafiklerin yansıdığı çok sayıda ekrana bakan bir yatırımcı. Bu doğru; Bitcoin grafik Dolar, BTC canlı fiyat bilgisi özellikle yüksek değerli yatırımlar için BTC anlık takip son derece önemlidir, ancak yeterli değildir. Bunun dışında birkaç küçük konuda da bilgi sahibi olmalısınız. 

Piyasa Takibi / Alım Satım İçin Doğru Borsaları Seçmek

Günümüzde Bitcoin Dolar canlı paritesini takip edebileceğiniz çok sayıda mobil uygulama veya platform bulunuyor. Ancak bunların içinden sadece güvenilir olanlarından alım satım işlemi yapmalı, sadece güvenilir ve anlık bilgi veren lerinden anlık bilgi almalısınız. 

Günümüzde yatırımcılar Bitcoin canlı verisi ve BTC anlık fiyatlar için çoğunlukla örneğin WhiteBIT gibi platformları kullanırlar. Özellikle Türkçe desteği, İngilizce bilmeden işlem yapmanıza olanak verir. 

Analizde Ustalaşmak: Teknik Analiz 

Teknik analiz, Bitcoin endeks verileri ile Bitcoin veya AltCoin fiyat değerlerini tahmin analizidir. İçeriğinde “mum grafikleri okumak”, “direnç noktaları” gibi pek çok teknik konu içeren bu bölüm, ustalaşmak için üzerinde en çok durmanız gereken konuların başında gelir. 

Teknik analizde ustalaşmak aynı zamanda sizleri hisse senedi piyasasında da diğer yatırımcıların önüne geçirebilir, bu yüzden dikkat. 

Sonuç

Bitcoin para birimi ticareti için ustalaşma süreci önemli ve kritiktir. Bildiklerinizi küçük yatırımlarla uygularken zaman zaman kaybetseniz de, öğrenme sürecinden asla vazgeçmemeli ve denemeye devam etmelisiniz. Tüm bunlara ek olarak kripto para madenciliği, kripto para borsası haberleri, dünya siyaseti, ülkelerin merkez bankası politikaları, temel finans ve ekonomi gibi konularda da kendinizi geliştirmeniz gerekir. 

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar