Bitcoin'de sert düşüş

Bitcoin, ProShares'in Bitcoin yatırım fonu sonrasındaki iyimser havayla son haftalarda yükseliş kaydettikten sonra salı günü hızlı bir gerilemeyle Kasım ayı başından bu yana ilk defa 60 bin doların altını gördü. Bitcoin 50 günlük hareketli ortalamasının hemen üzerinde bir seyir izliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bitcoin, Kasım ayı başından beri ilk defa 60 bin doların altına inerek 50 günlük hareketli ortalamasına kadar geriledi. Ether ise yüzde 10’dan fazla değer kaybederek 4 bin 235 dolara indi.

Bazı stratejistler düşüşün ABD Başkanı Joe Biden’ın yeni imzaladığı altyapı paketi sonrasında regülasyon ve vergiler ile ilgili artan endişelerden kaynaklanmış olabileceğini de belirtiyor.

Kripto Para Borsası Luno’nun Genel Müdürü Vijay Ayyar ise düzeltmeler olmadan hareket olmasının alışılmadık olduğunu belirterek “Uzun bir ralliden sonra sağlıklı bir geri çekilme görüyoruz” dedi.

Bitcoin 2021’de neredeyse ikiye katlanırken Ether fiyatını altıya katladı. ProShares’in Bitcoin yatırım fonunun onaylanması ve işleme açılmasıyla beraber Bitcoin’deki yükseliş de son haftalarda hızlanmıştı.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar