BoE: SVB'nin batmasından etkilenen banka yok

İngiltere Merkez Bankası (BoE), ABD'de batan Silicon Valley Bank'ın İngiltere'deki bağlı ortaklığı Silicon Valley UK'in HSBC'ye satılması sonrası yaptığı açıklamada, SVB'nin batmasından etkilenen başka banka olmadığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Merkez Bankası, ABD'de batan Silicon Valley Bank'ın İngiltere'deki bağlı ortaklığı Silicon Valley UK'in HSBC'ye satılması sonrası yaptığı açıklamada, SVB'nin batmasından etkilenen başka banka olmadığını duyurdu.

BoE açıklamasında, "Birleşik Krallık'ta başka hiçbir banka SVB'nin batmasından ve SVB UK'in satılmasından doğrudan kayda değer bir etkiye maruz kalmadı. Birleşik Krallık bankacılık sistemi güvenli, sağlam ve iyi sermayelendirilmiş olmaya devam ediyor" dedi.

HSBC de bir açıklama yaparak SVB UK'in satın aldığını doğruladı.

SVB UK'in HSBC'ye satılması Banka'nın mevduatlarının vergi mükellefleri desteği olmandan korunmasını sağlayacak.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar