Borsa hisse satışı para hesabıma ne zaman geçer?

Para çekimi için gerekli olan süre Borsa İstanbul tarafından konulan önemli bir şarttır. Yatırımcılar hisse senedi işlemlerinin gerçekleştiği seans itibariyle paralarını anında çekemezler. Yatırımcıların aldıkları veya sattıkları hisse senedinin 2 gün boyunca Takasbank’ta saklanma şartı vardır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Mevzuat gereği, hisse senetleri piyasasında bir payın satımının bedeli, satıştan 2 gün sonra tahsil edilebiliyor. Örneğin pazartesi günü satılan bir hisse senedinin bedeli yatırımcıya Çarşamba günü ödeniyor.

Vermiş olduğunuz alış emirlerinizde hisse (pay) senetleri, satış emirlerinizde de satış bedelleri, işlemin Borsa'da gerçekleşmesinden sonraki 2. işgünü (takas günü) yatırım hesabınıza geçmektedir.

Borsa hisse satışı para hesabıma ne zaman geçer?

Öncelikle kısaca anlatırsak; Borsa İstanbul Para çekebilmeniz için geçmesi gereken süreyi belirler. Mevduat sahipleri hisse senetlerinin işlemlerini gerçekleştirdikten ancak 2 gün sonra paralarını çekebilirler.

Çünkü mevduat sahiplerinin aldıkları veya sattıkları hisse senedinin 2 gün boyunca Takasbank’ta saklanma şartı vardır. Yani işlemler gerçekleştikten 2 gün sonra para hesaptan çekilebilir.

Borsa hisse satışı nasıl yapılır?

Borsa’da hisse senedi alım satımı yapmadan önce piyasaları araştırıp öğrenmeniz faydanıza olacaktır. Piyasanın durumunu ve alım satım işlemlerinin detaylarını öğrendikten sonra güvenilir bir kurum ile anlaşıp hesap açabilirsiniz

Borsa’da fiyatlar arz talep dengesine göre belirlenmektedir. Kısaca açıklamak gerekirse hisseye ne kadar talep artarsa doğru orantılı olarak fiyat yükselir,tam tersi halinde talep azalırsa fiyatı düşmüş olur. İşlemlerinize başlamadan önce bu talebin neye göre arttığını
öğrenirseniz ve bu yönde işlem gerçekleştirirseniz yatırımınız için oldukça faydalı olacaktır.

Borsa hisse satış saatleri nedir?

Borsa İstanbul’da sabah 09:40 – akşam 18:05 arasında seanslar gerçekleşmektedir.(Tatil ve haftasonu hariç)

13:00 – 13:55 Gün Ortası Tek Fiyat Seansı (Emir Toplama)
13:55 – 14:00 Eşleştirme/Fiyat Belirleme
14:00 – 18:00 Sürekli İşlem
18:01 – 18:05 Kapanış Seansı

Kaynak: https://www.isbank.com.tr/TR/bireysel/yatirim-urunleri/pay-senedi/pay-senedi-islem-detaylari/Sayfalar/pay-senedi-islem-detaylari.aspx

 

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar