Borsa İstanbul ne işe yarar?

Bugün Türkiye'de borsada hisse senedi alım-satım işlemleri gerçekleştiren her yatırımcı, Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet göstermektedir. Bu anlamda borsada işlem yapmak istiyorsanız Borsa İstanbul'dan hisse senedi alım- satımı yapmak gerekir. Borsa İstanbul bu yatırım işine yaramaktadır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul, aracılar vasıtasıyla alıcı ve satıcının karşılaşmasını sağlar. Aynı zamanda bu kişilerin, yüz yüze gelmesine gerek kalmadan alışveriş yapması için de gerekli olan güvenilir ve şeffaf bir ortamı da inşa eder. Kanunlar, mevzuatlar ve diğer kurallar çerçevesinde alıcı ile satıcı arasındaki işlemlerin gerçekleşmesini sağlar.

En temel olarak Borsa İstanbul ne işe yarar sorusuna cevap vermek gerekirse; satıcının arzıyla alıcının talebini karşılaştıracak ortamı yaratmaktadır. Sermaye piyasası araçları, kıymetli madenler ve taşlar gibi daha birçok yatırım aracı için piyasa ve pazar yaratır. Bunların denetlenmesini, düzenlenmesini, geliştirilmesini, yönetilmesini ve işletilmesini Borsa İstanbul yapar.

Kısaca Borsa İstanbul yatırımlarda güvenli, şeffaf, dürüst, rekabetçi ve istikrarlı bir ortam oluşmasına yarar. 

Kaynak: https://www.matriksdata.com/website/borsa-istanbul-bist

 

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar