Borsa İstanbul'da yeni zirve görüldü!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde gün içi rekor seviyesi yenilendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Endeks 9 bin 588 seviyesini açarak tarihi rekor seviyesini gördü. Endekste günlük artış yüzde 4'ü aştı. Sektörel endeksler bazında bakıldığında sanayi endeksindeki yüzde 4'ü aşan yükseliş dikkat çekti.

Bankacılık endeksinde ise yüzde 4'lük artış görüldü.

Gün içinde fiyatlamalara yön veren haber akışlarından biri Yapı Kredi'de hisse alımına ilişkin görüşme haberi oldu.

Bloomberg'in haberine göre First Abu Dhabi Bank PJSC, Yapı Ve Kredi Bankası’ndan potansiyel hisse alımı için görüşme yapıyor. Görüşmelerin erken aşamada olduğu belirtildi.

Bu haberler üzerine Koç Holding'ten açıklama geldi.

Koç Holding KAP’a yaptığı açıklamada Abu Dabi merkezli FAB’ın Yapı Kredi ile hisse alımı görüşmeleri yürüttüğüne dair Bloomberg haberine ilişkin “Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler her zaman yapılabilmekte” denildi.

Açıklamada “Bu kapsamda, medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak SPK Özel Durumlar Tebliği kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamakta olup, işbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: BloombergHT

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar