Borsa İstanbul'u kısa vadede neler bekliyor?

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi yeni güne yüzde 0,36 düşüşle 9.645,01 puandan başladıktan sonra satışlar özellikle bankacılık endeksinde derinleşerek yüzde 1'i geçti. Analistler, borsanın yeni zirve sonrası kar realizasyonunun devam ettiğinin altını çizdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya satıcılı bir görüntüyle başladı ve gün içinde bankacılık endeksindeki pozitif ayrışmaya karşın baskı altında kaldı. Günü negatif bölgede tamamlayan BIST 100 endeksi, 71 hisse eksi kapattı.

Yakın destek seviyelerinin kırılmasıyla birlikte kısa vadeli göstergelerde kısmi zayıflık görüldü.

Endeks bugüne de bankacılık hisselerindeki satışın etkisiyle eksi bölgede başladı. Yeni güne yüzde 0,36 düşüşle 9.645,01 puandan başladıktan sonra satışlar özellikle bankacılık endeksinde derinleşerek yüzde 1'i geçti. Analistler, borsanın yeni zirve sonrası kar realizasyona devam ettiğinin altını çizdi.

 

BORSA İSTANBUL'DA BEKLENTİLER NE?

Analistler, şu anki durumda 9.776 seviyesinin direnç olarak aşılmadığı sürece endekste geri çekilme eğilimi devam edebileceğini, öne çıkan destek seviyesinin ise 9.488 civarında bulunduğunu belirtiyor.

Ahlatcı Yatırım'ın gün ortası değerlendirmesinde ise şu tespitlere yer verildi:

"Haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,36 düşüşle 9.645,01 puandan başlayan Bist-100 endeksi bankacılık ve ulaştırma sektörleri öncülüğünde satıcılı seyrine devam ediyor.

Yükseliş trendinin devamı için güçlü direnç seviyesi olarak gördüğümüz 9.700 seviyesinin yeniden test edilmesi ve devamında gün sonu kapanışın pozitif gerçekleşmesi gerekiyor.

Diğer taraftan 9.650 seviyesi altında kalıcılık devam ettiği sürece aşağı yönlü düzeltmenin sürmesi beklenebilir. Olası geri çekilmede ilk destek noktası 9.530 seviyesi, ilk direnç noktası ise 9.600 olarak takip edilebilir."

Destek: 9.530 / 9.500 / 9.450

Direnç: 9.600 / 9.650 / 9.700

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar