Borsa İstanbul'u kısa vadede neler bekliyor?

Rasyonel politikaların kararlılıkla sürdüğü bir ortamda, yabancı yatırımcının Borsa İstanbul'a olan ilgisi artıyor. Uzmanlar, geleceğe dair beklentilerle BİST genelinde pozitif bir görünümün hakim olduğu görüşünde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cuma günkü işlem gününde Borsa İstanbul, yükselişle başladı ve pozitif seyrini sürdürerek günü %2,05 artışla 9.915,62 seviyesinde tamamladı. Sınai Endeks %1,20 yükselirken, Bankacılık Endeksi %3,38 artarak pozitif ayrıştı. Haftalık bazda ise BİST100 %2,29, Sınai Endeks %1,65 yükselirken Bankacılık Endeksi %0,73 düşüşle negatif ayrıştı.

BANKACILIK ENDEKSİNDE NEGATİF AYRIŞMA

Rasyonel politikaların kararlılıkla sürdüğü bir ortamda, yabancı yatırımcının Borsa İstanbul'a olan ilgisi artıyor. Geleceğe dair beklentilerle BİST genelinde pozitif bir görünüm hakim. Bilanço dönemine bağlı olarak hisse bazlı ayrışmalar gözlemlenirken, bankacılık endeksinde yılbaşından bu yana %50 üzerinde bir yükseliş yaşanmasına rağmen sınırlı da olsa negatif ayrışma izleniyor.

Hafta sonu Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesini yayımlayarak not artışı yapması bekleniyor. Bu beklenti, BİST üzerinde iyimserliğin devam etmesini sağlıyor. Global piyasalarda ise jeopolitik gerginliklere dair haber akışlarının etkisi azalırken, büyük ekonomilerden gelen makroekonomik veriler risk iştahını baskılıyor. Ancak, özellikle teknoloji şirketlerinden gelen güçlü bilançolar endeksleri destekleyerek major borsaların haftayı ortalama %1 artışla tamamlamasını sağlıyor.

Bu sabah ABD vadelileri, Alman DAX vadelisi ve tatil olan Japonya hariç Asya endeksleri alıcılı seyrediyor. Global piyasaların veriler ve Fed üyelerinin açıklamalarıyla yön bulmayı sürdüreceği düşünülüyor. Yurt içinde ise VIOP30 endeksi Cuma akşam seansını %0,27 artışla tamamladı. Endeksin güne sınırlı alıcılı bir seyirle başlamasını ve gün içinde gelecek kar satışlarını karşılaması durumunda yükselişini sürdürme çabasında olması bekleniyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar