Borsa İstanbul'un enflasyonu ezip geçen hissesi!

Eylülde enflasyon yüzde 33,29’a çıkarken, BIST 30’daki sadece dört hisse bu oranı aşan kazanç sağladı. Destek Faktoring ise yüzde 1000’i aşan yükselişiyle zirvede yer aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) eylülde yıllık bazda yüzde 33,29’a ulaştı.

Beklentilerin üzerinde gelen bu oran, yatırımcıların reel getiri arayışını bir kez daha gündeme taşıdı.

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 30 hisseleri incelendiğinde, sadece dört şirketin yıllık bazda enflasyonun üzerinde getiri sağladığı görüldü.

Destek Faktoring’in olağanüstü performansı

Listenin zirvesinde yer alan Destek Faktoring (DSTKF), yatırımcılarına son bir yılda yüzde 1.076 getiri sağlayarak dikkatleri üzerine çekti. Şirketin hisseleri, BIST 30’da enflasyonu açık ara geride bırakan tek performans olarak öne çıktı.

Diğer kazandıranlar

Enflasyonun üzerinde getiri sağlayan diğer üç hisse ise şu şekilde sıralandı:

  • Aselsan (ASELS): %283,85

  • Enka İnşaat (ENKAI): %53,54

  • Gübre Fabrikaları (GUBRF): %53,38

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar