Borsa İstanbul’un verdiği süre doluyor: Fiili dolaşımı yüzde 5’in altındaki hisseler

Borsa İstanbul’da fiili dolaşımı yüzde 5’in altında olan şirketlere dolaşım oranlarını artırmaları konusunda verilen sürenin  sonuna yaklaşırken kimi şirketler yüzde 5’lik barajın üzerine çıkmak  için adımlarını atarken, kimi şirketler yorum yapmaktan kaçındı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da fiili dolaşımı yüzde 5’in altında olan şirketlere dolaşım oranlarını artırmaları konusunda verilen sürenin sonuna yaklaşılıyor

Bloomberght'den F.Uğur Taçkınlar ve Selçuk Oktay'ın haberine göre, QNB Finansbank’ın Borsadaki dolaşım oranını yüzde 5’in üzerine çıkarma  niyeti olmadığını açıklamasının ardından gözler dolaşım oranı yüzde  5’in altında kalan diğer şirketlere çevrildi.

Bloomberg HT’nin ulaştığı bazı şirketler dolaşım oranını yüzde 5’in üzerine çıkarmak konusunda adım attıklarını belirtirken, bazı  şirketler ise yorum yapmaktan kaçındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yansıyan açıklamalara göre fiili  dolaşım oranı yüzde 5’in altında olan Akmerkez GYO ve Sönmez Pamuklu’da hakim ortaklardan satış haberleri geldiği görülüyor.

Carrefoursa’dan Bloomberg HT’ye yapılan açıklamada son tarihe  kadar dolaşım oranının yüzde 5’e çıkarılmasının beklendiği ifade  edildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Şirketin iki ana ortağı arasındaki görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin nasıl sonuçlanacağını bilemeyiz. Ancak son tarihe kadar dolaşımdaki payların muhakkak yüzde 5'e tamamlanmasını bekliyoruz.

Kent Gıda yaptığı açıklamada konuyla ilgili  şunları belirtti:

"Şirketimiz paylarının Borsa İstanbul hangi pazar altında işlem  göreceği hususu, şirketimiz yönetimiyle direkt olarak alakalı bir konu  olmayıp, borsadaki fiili dolaşım oranındaki pay ile ilgilidir,  dolayısıyla şirketimizin yüzde 99,46’sını elinde bulunduran ana  hissedarımızın ilave pay satışı kararı alıp almamasıyla doğrudan  alakalıdır. Mevcut durumda ilave pay satışına ilişkin ana hakim  hissedarımız tarafından şirketimize intikal eden bir karar  bulunmamaktadır. Bu hususta bir karar alınması durumunda KAP üzerinden  kamuoyu ve yatırımcılarımız bilgilendirilecektir."

Akmerkez GYO’dan yapılan açıklamada da bu konuda kendilerine  ulaşan bir bilgi olmadığı belirtildi. Bununla birlikte son zamanlarda  hissedarların yaptığı satışlara da dikkat çekildi. Yapılan açıklamada  şirket hissedarlarında yüzde 5’lik barajın üzerine çıkma yönünde bir  fikir birliği olduğu vurgusu yapıldı.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası konuyla ilgili yorum yapmaktan  kaçınırken, “Bu konuda yapılacak herhangi bir açıklamanın Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılması yasal bir zorunluluktur.” açıklamasını yaptı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar