Borsa nasıl takip edilir?

Borsa nasıl takip edilir, alınır, kullanılır öğrenmek ve ekonomiye dair haberler hakkında ayrıntılıyı bilgiye ulaşmak için borsamatik.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa takibi günümüzde internet üzerinden saniyeler içerisinde yapılmaktadır. Bunun için finans ve ekonomi içerikli olan siteleri takip edebilirsiniz veya direkt takip programı indirebilirsiniz. Bu programların bazıları ücretlidir. Fakat ücretli olsa dahi etkili bir takip yapabilmeniz için uygulamaları kullanmanızda yarar vardır. Gelişmeleri takip etmeden yapılan yatırımlarda kazanç sağlamak için sadece şans faktörüne güvenirsiniz. Fakat borsada şans etkili değildir. Piyasa varsayımlar üzerine kurulu olsa da yatırım araçlarının fiyat hareketleri geçmişle bağlantılı bir şekilde hareket etmektedir. Bu nedenle ahengi yakalayabilmeniz için gelişen koşulları göz ardı etmemelisiniz.

Düzenli bir ek gelir elde etmek istiyorsanız, piyasa takibi ve borsa analizleri konusunda detaylı bilgi sahibi olmalısınız. Çünkü borsada para kazanmak için sadece piyasa takibinin sonucuna göre hareket etmek her zaman için doğru değildir. Özellikle hisse senedi yatırımı yapanlar için önemli olan bir konu analizlerdir. Gerek şirket gerekse sektör analizleri piyasanın nabzını tutmanızı, avantajlı pozisyonlara erişmenizi sağlar. Bu konuda her iki unsurunda birbiri ile eşlemesi gerekir. Piyasa takibi olumlu, analizleri ise olumsuz sinyal veriyorsa o pozisyondan uzak durulması mantıklı olacaktır. Bunun sebebi sonuçların birbiri ile örtüşmediği için riskin yüksek olma ihtimalidir.

Borsa nerden takip edilir?

Günümüzün teknolojik imkanları sayesinde borsa takibi internet üzerinden saniyeler içerisinde yapılabilir.
Yapmanız gereken tek şey içeriğinde Finans ve Ekonomi olan siteleri takip etmek.

Bunun dışında telefonunuzun uygulama mağazasındaki çeşitli uygulamalardan istediğiniz bir uygulamayı indirebilirsiniz.

Ancak uygulamaların hepsi ücretsiz değildir.Aralarında ücretli olanları da vardır ancak ödediğiniz ücret karşılığında size daha rahat ve hızlı bir hizmet sunar.
Gelişmeleri takip etmek,kazanç sağlamak için yapmanız gereken en önemli şeydir.
Borsa piyasasının hareketlenmeleri geçmişle bağlantılıdır bu nedenle gelişen hareketlenmeleri sürekli takip etmeniz faydanıza olacaktır.

Piyasa hareketlenmelerini sürekli bir şekilde takip edip borsa analizlerinde detaylı bilgi edinirseniz düzenli bir ek gelir sağlayabilirsiniz.

Ancak sadece piyasa hareketlenmelirini takip etmek her zaman işinize yaramaz.Çünkü bu durumda önemli olan bir diğer şey ise analizlerdir.
Özellikle hisse senedi yatırımı yapan biri için en önemli şey analizdir.
Sonuç olarak borsa takibinde başarılı olmak ve iyi analizler iyi bir kazanç ve düzenli bir gelir sağlar.

Borsa takip araçları nelerdir?

Ücretsiz borsa takip uygulamaları
*BigPara
*Borsa Online
*Fixel mobile
*İnvesting.com
*TEB Pratik Borsa

Kaynak: https://paratic.com/borsa-gundemi-nasil-takip-edilir/

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar