Borsa simsarı ne demek?

Borsa simsarı nedir, ne demektir, ne iş yapar öğrenmek ve ekonomiye dair haberler hakkında ayrıntılıyı bilgiye ulaşmak için borsamatik.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Simsar çeşitli kuruluşların, toptancı ya da perakendeci tüccarların, tecrübeli olmadıkları ticarî işlemlerde başvurdukları bir aracıdır.

Simsar ne bir tüccardır, ne de ücretli bir görevli. O, bankalara, sigorta şirketlerine, reklam ajanslarına, toptancı ya da perakendeci tüccarlara aracılık eden bir kimsedir. 

Borsa simsarları, tahvil, hisse senedi gibi menkul kıymetleri değerlendirmede borsa temsilcileri kadar bilgi ve hüner sahibidir.

Borsa simsarı ne iş yapar?

Borsa simsarı diğer ismiyle borsa komisyoncusu;hisse senedi,tahvil ve benzeri taşınabilir kıymetlerin alım ve satımını müşteri adına yapan kişidir.

Borsa simsarı, Müşterilerinin mali durumu ve yatırım alanları hakkındaki bilgileri edinir
Döviz, tahvil, hisse senedi ve diğer mali belgelerin piyasa değerlerini analiz eder,-.

Hisse senedi ve tahvil almak veya satmak isteyen müşterilerinin ihtiyaçlarını belirler,müşterinin kazanç beklentisini ve bu kazancı uzun vadede mi yoksa kısa vadede mi beklediğini belirler, Hisse senedi almak isteyen kişilere en uygun fiyatla senet alır,hisse senedi satmak isteyen kişilerin senedini de en uygun fiyatla satar, Borsada yapılan işlemlerin sonunda, hisse senedi alan kişilerin parasını, satan kişilerin de senedini "Borsa Takas Merkezi"ne teslim eder.

Borsa simsarı nasıl olunur?
Öncelikle bu mesleği yapmak isteyen kişilerin; Çeşitli uyarıları aynı anda algılama gücüne ve belleğe sahip olma, çabuk ve doğru karar verebilme, Geleceğe dair doğru varsayımlarda bulunabilme, Başkalarını ikna edebilme Stres altında çalışabilme gibi özelliklere sahip olması gerekir.

Mesleğin eğitimi Ticaret Meslek Liselerinin Borsa Hizmetleri bölümünde ve Borsa İstanbul Başkanlığınca(BIST) açılan kurslarda verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI
Bu mesleğin eğitimini alabilmek için:İlköğretim okulu mezunu olmak yeterlidir.
(BIST) tarafından düzenlenen bu eğitime katılabilmek için ise; En az lise mezunu olmak, 21 yaşını bitirmiş olmak, En az 1 yıl aracı kuruluşlarda çalışmış olmak ve aracı kurumun uygun görüşü gerekmektedir.

Kaynak: https://eniyimeslekler.com/borsa-simsari-ne-is-yapar-ve-maaslari-ne-kadar/

 

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar