Borsa'da bundan sonra yatırımcıyı ne bekliyor?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi faizlerin artmasıyla birlikte eski popülerliğini kaybetmişe benziyor. Ortodoks politikalara dönen merkezi hükümetin bu bakış açısı sürer ise hisselerde seçici olmanın faydası var. Uzmanlar ise doğru hisse seçiminin yatırımcıya uzun solukta kazandıracağı düşüncesinde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi faizlerin artmasıyla birlikte eski popülerliğini kaybetmişe benziyor. Ortodoks politikalara dönen merkezi hükümetin bu bakış açısı sürer ise hisselerde seçici olmanın faydası var.

Uzmanlar ise doğru hisse seçiminin yatırımcıya uzun solukta kazandıracağı düşüncesinde.

Piyasa analisti Milliyet Yazarı Zeynep Aktaş, konuyu temel hatlarıyla özetleyen bir yazı paylaştı. Aktaş'ın tespitleri şu şekilde:

BORSA ENDEKSİNİN GRAFİĞİ NE ANLATIYOR?

  1. BIST 100 Endeksi 27 Aralık’ta 7.260 seviyesindeydi.
  2. Borsada yükseliş 28 Aralık’ta başladı. Endeks 7.396’ya yükseldi. MACD aynı tarihlerde yönünü yukarı çevirdi.
  3. MACD 4 Ocak’ta hareketli ortalamasını yukarı kesti ve alım sinyali verdi.
  4. Borsa Endeksi 8.094’e kadar geldi.
  5. Endeks son 6 günde en yüksek 8.044-8.116 seviyelerini test ediyor.
  6. Bu demek oluyor ki bu seviyelerde yeni maliyetler oluşuyor. Yükseliş yönünde henüz güçlü bir katılım yok. Ancak satış baskısını getirecek bir sinyal de yok.
  7. Olağandışı bir gelişme olmadıkça yeni tabanın bu seviyelerde oluşması ve endeksin yukarı yönlü güçlenmesi beklenmeli.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar