Borsa'da gong 'Yükselen Çelik' için çaldı

Borsa İstanbul’da gong bu sabah Yükselen Çelik için çaldı. Vasıflı çelik sektörünün 43 yıllık köklü markası Yükselen Çelik’in halka arzı bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisiyle başarılı bir şekilde tamamlandı. Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarından Gedik Yatırım’ın liderliğinde, 27 konsorsiyum üyesi aracılığıyla gerçekleştirilen halka arzda toplam 1.744 yatırımcıdan 191.533.237,20 TL tutarında, 35.469.118 lot talep toplandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bugün geçekleşen Yükselen Çelik halka arz gong töreni, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, Yükselen Çelik Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, Yükselen Çelik CEO'su Barış Göktürk, Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“BU SENE HALKA ARZI GERÇEKLEŞEN 5 ŞİRKET”

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, törendeki konuşmasında, Yükselen Çelik'in bu sene Borsa'da işlem görmeye başlayan beşinci şirket olduğunu anımsatarak, bu sene halka arzı gerçekleşen 5 şirket ile şirketlere 231 milyon TL kaynak sağlandığını dile getirdi.

Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, 65 yıllık aile deneyimi ve Türkiye'nin 43 yıllık köklü vasıflı çelik tedarikçilerinden biri olan Yükselen Çelik'in, bugünlere kolay gelmediğini anlattı.

Geldikleri yerin kıymetini bileceklerini söyleyen Göktürk, vasıflı kalıp çeliğinde yüzde 14'lük payla, pazarın öncü markalarından biri olduklarını bildirdi.

Yükselen Çelik halka arzına liderlik eden Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise son 2 yıldaki halka arzlarla ilgili bilgi verdi.

2018 yılında 9 şirketin halka arz olduğunu, toplamda 5,4 milyar TL'lik halka arz büyüklüğüne ulaşıldığını belirten Ayışık, "Ama 2018'in ikinci yarısında başka halka arz olmadı. Bu yıl ise, bugüne kadar 231 milyon TL civarında bir rakam görüyoruz. Halka arzın önündeki engellerin kaldırılmasını ve halka arzın özendirilmesini önemli buluyoruz." diye konuştu.

"BORÇLANARAK DEĞİL, HALKA ARZ OLARAK BÜYÜMEK İSTİYORUZ"

Yükselen Çelik Üst Yöneticisi (CEO) Barış Göktürk de firmanın sermaye artırımından sağlayacağı kaynakla katma değerli ürün gamını genişleteceğini bildirdi. Halka arz ile daha şeffaf, kolay, nitelikli olacaklarını dile getiren Göktürk, bu halka arzın vasıflı çelik sektöründe ilk olduğunu, diğer firmalara da örnek olacağını söyledi.

Göktürk, bankalara borçlanmanın en kolay yol olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Biz uzun soluklu plan yapan bir aileyiz. Günlük hisse fiyatına bakmamanızı, bizi uzun soluklu değerlendirmenizi, kalıcı ve sürdürülebilir büyüme sağlamaya çalıştığımızı anlamanızı umuyorum. Bundan sonra sermaye piyasalarıyla birlikte büyüyeceğiz. Türkiye'de çoğu şirket bankalara borçlanarak büyüme yolunu seçiyor ve sonrasında halka arzla borç kapama yoluna gidiyorlar. Biz borçlanarak değil, halka arz olarak büyümek istiyoruz."

Yükselen Çelik halka arzına liderlik eden Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise son 2 yıldaki halka arzlarla ilgili bilgi verdi. 2018 yılında 9 şirketin halka arz olduğunu, toplamda 5,4 milyar TL'lik halka arz büyüklüğüne ulaşıldığını belirten Ayışık, "Ama 2018'in ikinci yarısında başka halka arz olmadı. Bu yıl ise, bugüne kadar 231 milyon TL civarında bir rakam görüyoruz. Halka arzın önündeki engellerin kaldırılmasını ve halka arzın özendirilmesini önemli buluyoruz" diye konuştu. Toplantıda verilen bilgiye göre, pay başına halka arz fiyatı 5,40 TL olarak belirlenen Yükselen Çelik'in halka arz sürecine, Gedik Yatırım liderliğinde toplam 27 üyeden oluşan konsorsiyum aracılık etti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Şirket Haberleri
Yorumlar