Borsada 'yıl sonu rallisi' mi yaşanıyor?

Borsa İstanbul'da ABD ve Avrupa Birliği'nin yaptırım kararlarına karşın pozitif hava devam ediyor. Analistler, Endeksin bugünkü yükselişinde yurt dışı borsalardaki pozitif görünüme ek olarak piyasa beklentisinin üzerinde gelen Ekim ayı Sanayi Üretimi verisinin de etkili olduğunu belirtiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçtiğimiz hafta genelinde alıcılı seyrederek yurt dışı borsalara göre pozitif ayrıştığını gördüğümüz BIST 100 endeksi bu haftaya da yükselişle başladı.

Endeksin bugünkü yükselişinde yurt dışı borsalardaki pozitif görünüme ek olarak piyasa beklentisinin üzerinde gelen Ekim ayı Sanayi Üretimi verisinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

Piyasa beklentisinin üzerinde yıllık bazda yüzde 10,2 arttı. Endekste yükselişin sürmesi halinde 1.392 ve  1.398 direnç seviyeleri test edilebilir. Direnç seviyelerinden gelebilecek olası satışlarla geri çekilmeler görmemiz durumunda ise  1.380 ve 1.375 destek seviyelerini takip edeceğiz.

Destekler: 1.380 / 1.375/ 1.370
Dirençler: 1.392 / 1.398 / 1.405 "

InvestAZ Yatırım Tarafından Hazırlanan BIST Analizi:

"Yıl Sonu Rallisi

Piyasalardaki coşku yeni haftada da devam etti ve borsalar yeni  rekorlar kırdı. Sabah ekim ayı sanayi üretimi verisinin güçlü  gelmesiyle birlikte borsalarda yukarı yönlü fiyat hareketleri  hızlandı. Bankalar endeksi %1,70 değer kazanarak büyük endekslerin  lokomotifi oldu. Bilişim endeksi de %2,33 değer kazanarak dikkat çekti.

BIST100 endeksinde son haftalarda devamlı yeni rekorlar  kırılmasının ardından BIST30 da rekor tazelemeye devam ediyor. Güne  sert yükselişle başlayan borsaların yanı sıra ons altın fiyatında da  düşüş ve küresel risk iştahındaki artış olumlu havaya katkı sağlıyor.

Ons altın $1870 seviyesinin de üzerini gördükten sonra geçtiğimiz  hafta düşüşe başlamıştı. Öğle saatlerinde $1827'den işlem gören ons  altın yeni haftada küresel hisse piyasalarını destekleyen ve birçok  endeksin haftaya güçlü bir giriş yapmasına yardımcı oldu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar