Boyner hisselerini yükselten gelişme

Boyner Holding ve Mayhoola ortaklıklarını sonlandırma kararı aldı. Şu aşamada ortak şirket üzerinden yönetilen Boyner Büyük Mağazacılık ve Altınyıldız Tekstil'in tamamı ayrılık sonrası Boyner Holding'in olacak. Beymen ve AY Marka Mağazacılık'ın yüzde 97 oranındaki çoğunluğu ise Mayhoola'ya geçecek. Haber sonrası Boyner hisseleri 5.20 TL'ye kadar çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Boyner Holding, Mayhoola ile finansal ortaklıklarını Boyner Perakende'nin mevcut şirket portföyünü paylaşarak sonlandırma yönünde mutabakata vardığını duyurdu.

Boyner'den yapılan açıklamaya göre; mutabakat çerçevesinde Boyner Büyük Mağazacılık ve Altınyıldız Tekstil'in tamamı Boyner Holding'in olacak.

Beymen ve AY Marka Mağazacılık'ın yüzde 97 oranındaki çoğunluğu ise Mayhoola'ya geçecek.

Sürecin gerekli tüm onayların ardından Haziran 2019'da tamamlanması beklenirken; anlaşmanın finansal detayları yönetim kurulu kararları ve yasal onaylar sonrasında açıklanacak. Mutabakat öncesinde Mayhoola'nın Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ'de yüzde 54, Boyner Holding'in ise yüzde 42.8 oranında payı bulunuyordu.

Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları, bünyesinde Boyner Büyük Mağazacılık, Beymen Mağazacılık, AY Marka Mağazacılık ve Altınyıldız Tekstil'i barındırıyordu. Açıklamaya göre, Mayhoola'nın son dört yıl içinde Boyner Grup'a yaptığı yatırımlar sonucunda Beymen ve AY Marka'yı devralması, Türkiye lüks ve moda perakendesi alanında bugüne kadar yapılan en büyük yabancı yatırımı olacak.

Boyner Perakende hisseleri açılış sonrasında 5.20 TL'ye kadar çıkmasının ardından saat 10.25’te yüzde 4,3 primle 5.08 TL seviyesinden işlem görüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar