Büyük teknoloji hisselerinde ralli bekliyor

Goldman Sachs Group stratejistlerine göre, Nasdaq 100'ün bu yılki en büyük aylık düşüşünün ardından ABD teknoloji hisseleri kar, ciro beklentileri öncülüğünde ralliye hazırlanıyorlar

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Satışların ve kazanç tahminlerinin hala yükselmesinin teknoloji hisseleri için tarihsel olarak ucuz değerlemelere yol açtığını belirten Goldman Sachs, PEG (Fiyat-Kazanç-Büyüme) oranlarına işaret etti.

Goldman'ın analizi, en büyük 7 teknoloji hissesinin 1,3 PEG oranına sahip olduğunu, buna karşılık medyan S&P 500 hissesinin 1,9 olduğunu gösteriyor. Bu, Ocak 2017'den bu yana görülen en büyük iskonto ve son on yılda sadece beş kez ulaşılan bir seviye.

"FIRSAT TEŞKİL EDİYOR"

Aralarında Cormac Conners ve David Kostin'in de bulunduğu stratejistler dün yayınladıkları yatırımcı notunda, "Düşen değerlemeler ve iyileşen temeller arasındaki ayrışma yatırımcılar için bir fırsat teşkil ediyor" ifadelerini kullandılar.

Bloomberg Intelligence tarafından derlenen verilere göre, analistler genel olarak teknoloji kazançlarının üçüncü çeyrekte bir önceki yıla kıyasla %4,3 artmasını bekliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar