C Grubu Hisse Nedir?

Hisse senedi alındığında bahse konu şirketin bir parçasının sahibi olunur. Şirket hisseleri özelliklerine ve bağlı oldukları gruplara göre sınıflandırılırlar. Bu gruplar A grubu, B grubu, C grubu ve D grubu olarak dört ana başlıkta toplanır. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

C grubu hisse senedi denildiği zaman, İstanbul Borsasında Fiziksel Dolaşım Payı (FDP) 10 Milyon TL’nin altında kalan hisse senetleri kast edilir.

C Grubu Hisse Senedi Alım Satım
C grubu hisse senetleri işlem ortamında  piyasa yapıcısı ya da nakit akışı sağlayan bir finansman kaynağı olması halinde  daimi müzayede işlem yöntemine göre alınıp satılırlar. Eğer bir ortamda piyasa yapıcısı ya da nakit akışı sağlayan bir finansman kaynağı yok ise,  bu durumda da tek fiyat yöntemine bağlı olarak alınıp satılırlar.

C grubu hisse senedi sahibi şirketler kendileri için bir piyasa yapıcı şirket tanımlarlar. Eğer C grubu hisse sahibi şirket bir piyasa yapıcısı şirket belirlemez ise, şirketine bağlı hisselerin tamamı tek fiyat üzerinden değerlendirilir ve bu fiyat üzerinden alım satım yapılır.

C Grubu Hisse Senedi İle A ve B Grubu Hisse Senedi Arasındaki Fark
C grubu hisse senetleri A ve B grubu hisse senetleri gibi açığa satış, kredili alım işlemi, ödünç alma ve/veya verme gibi işlemlerde öz kaynak olarak değerlendirilmez. Dolayısı ile bu işlemlerde kullanılamaz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar