CCOLA-Coca Cola hisse yorumu 2024 hedef fiyatı

Halk Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek hissesi için hedef fiyatını 605 TL'den 907 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda 'Uluslararası operasyonların artan katkısı büyümeyi destekliyor' ifadelerine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Halk Yatırım, CCOLA-Coca Cola İçecek hissesi için hedef fiyatını 605 TL'den 907 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu. Raporda 'Uluslararası operasyonların artan katkısı büyümeyi destekliyor' ifadelerine yer verildi.

Raporda yer verilen detaylar şu şekilde:

"Coca-Cola İçecek, 2023 yılında iyileşen makroekonomik koşulların etkisiyle uluslararası operasyonlarda yüksek büyüme sağlamıştır. Ancak, artan enflasyon ve etkin fiyatlama avantajıyla elde edilen güçlü ciroya rağmen, yurt içindeki deprem felaketi ve düşen alım gücü, yurt dışında ise Pakistan'daki politik gelişmeler nedeniyle ünite kasa satış hacimlerinde daralmaya neden olmuştur. Bu doğrultuda, 2023'te satış hacimleri %2,6 azalarak 1.535 milyon ünite kasa seviyesine gerilemiş, ünite kasa başına gelir ise %73,9 artarak 58,68 TL seviyesine ulaşmıştır.

2024 yılında, yurt içindeki yüksek enflasyonun tüketici alım gücünde düşüşe neden olabileceği ve bu durumun ünite kasa satışlarını sınırlayabileceği öngörülmektedir. Ancak, yurt dışında iyileşen makroekonomik ortamın etkisiyle artan hacim büyümesiyle güçlü satış büyümeleri beklenmektedir. Bu nedenle, 2024 yılında cironun %52,4 artarak 137,3 milyar TL'ye, FAVÖK'ün %51,2 artarak 28,1 milyar TL'ye ve net karın ise %50,4 artarak 13,2 milyar TL'ye yükselmesi beklenmektedir.

Coca-Cola İçecek, Bangladeş'in satın alınmasıyla birlikte uluslararası satışlarında önemli bir artış beklemektedir. Bu satın alma ile 2024 yılında satış hacmine 52 milyon ünite kasa ek katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu durum, uluslararası ünite kasa satışlarının toplam satışlar içindeki payının artmasını sağlayacaktır.

Ancak, raporda belirtilen riskler arasında yurt dışındaki ekonomik ve politik belirsizliklerin, hacimlerde olası bir düşüşe neden olabileceği ve yurt içinde iklim koşullarının satış adetlerini etkileyebileceği vurgulanmaktadır. Bununla birlikte, küresel resesyon endişelerinin artması ve işsizlik gibi faktörlerin tüketimde azalmaya neden olabileceği belirtilmektedir.

Sonuç olarak, rapor Coca-Cola İçecek'in 2023 ve 2024 yıllarında makroekonomik koşullar ve uluslararası operasyonlarının etkisiyle önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu öngörmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar