Çin hisseleri tatilden yükselişle döndü

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Cuma günkü işlemlerde yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Borsaları Cuma günkü işlemlerde yükseldi.

Çin'de Caixin/Markit araştırması hizmet sektörünün Eylül ayında güçlendiğini gösterdi. Eşik 50 seviyesinin üzerine çıkan endeks Ağustos ayındaki 46.7'lik seviyesinden 53.4'e tırmandı ve pandeminin başlangıcından bu yana gördüğü en düşük seviyeden toparlanma kaydetti.

Şanghay Bileşik Endeksi ve Shenzen endeksleri tatilin ardından toparlanırken, CSI 300 Endeksi'nde de güçlü kazanımlar görüldü.

Hong Kong'da da endeks arttı. Güney Kore'de Kospi Endeksi yatay seyretti.

Japonya'da üreticilerin iş dünyası güven endeksi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkisinin azalmasıyla 4 puan yükseldi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), otomobil ve elektronik üreticisi şirketlerin 3 aylık iş dünyası güven endeksi "Tankan" raporunu yayımladı. 9 bin 360 firmanın yer aldığı rapora göre, Kovid-19'un etkisinin azalmasıyla haziranda yüzde 14 olan üreticilerin güven endeksi, yüzde 18 seviyesine çıktı.

Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı aylardır uygulanan sıkı tedbirlere rağmen, Yeni Güney Galler (NSW) ve Victoria eyaletlerinde yaşanan can kayıplarıyla, ülkede virüsten ölenlerin sayısı 1405’e çıktı.

Kaynak: Bloomberght

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar