Çin'in kamu şirketleri ABD borsasından çıkıyor

Çin'in en büyük kamu şirketlerinden 5'i kote oldukları ABD borsalarından çıkmayı planladıklarını duyurdular.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açıklamalar, Çin ile ABD'nin Amerikalı regülatörleri Çinli işletmeleri denetleme imkanı verilmesi konusunda anlaşmaya varmakta zorlandıkları bir dönemde geldi.

China Life Insurance Co., PetroChina Co, China Petroleum & Chemical Corp, Aluminum Corp. of China ve Sinopec Shanghai Petrochemical Co. ABD borsalarından çıkma niyetlerini açıklayan şirketler oldular.

Çin Menkul Kıymet Düzenleme Komisyonu, şirketlerin ABD borsalarından çekilme planlarında duydukları ticari endişelerin etkili olduğunu ifade etti.

Çin ve Hong Kong merkezli 300 kadar şirketin SEC'in denetim yetkisini güçlendiren yasa sonrasında 2024'te ABD borsalarından çıkarılması riski bulunuyor.

Kaynak: Foreks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar