Derlüks Deri, BIST'te işlem görmeye başladı

17 yıldır deri sektöründe faaliyet gösteren ve alanın önde gelen  ihracatçılarından olan Derlüks Deri, 27 – 28 Haziran 2019 tarihlerinde  halka açıldı. Şirket Bugünden itibaren ‘Derlüks’ ‘Deras’ kodu ile Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Derlüks’ün halka arzı  nedeniyle Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong töreninde konuşan Derlüks Deri Yönetim Kurulu Danışmanı Selçuk Arslan, “Bugünden sonra yeni  ortaklarımızın gücünü de yanımıza alarak daha ileri gitmeyi ve  kazandığımızı da paylaşmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Temelleri 2002 yılında atılan ve ‘EmilianoZapata’ markasıyla  bilinen deri sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan Derlüks  Deri,  27 – 28 Haziran 2019 tarihlerinde halka açıldı. 4 Temmuz’da  işlem görmeye başlaması nedeniyle Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong  törenine Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcıları Korkmaz Ergun, Mehmet Gönen, Şenol Duman, Derlüks Deri Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Güzelci,  Yönetim Kurulu Üyeleri Volkan Taneri, Alper Can Şahin, Tuncay Erözmen,  yönetim kurulu danışmanları Mehmet Kurt, Selçuk Aslan, Erhan Aslaner  katıldı.

2018 yılında 18.332.982 TL FAVÖK performansı sergileyen şirket 3.612.724 TL net kâr elde etti. Sektöründe en fazla ihracat yapan şirketler arasına girerek ‘İhracat Altın Ödülü’nü alan Derlüks Deri’nin, yüzde 44’ü Borsa İstanbul Birincil Piyasası’nda ‘Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi’ ile halka arz oldu.

2,66 TL sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz olan  şirket,  satışının iki katı talep toplamayı başardı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar