Dolar ve gram altında yeni rekor

Döviz ve gram altın yeni güne hızlı başladı. Yükselişler yüzde 5'i aşarken, dolar/TL zirvesini 22,85 TL'ye taşıdı. Euro, tarihinde ilk kez 24 TL'nin üzerini gördü. Gram altın, dolarTL'deki hızlı yükselişin desteğiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1438 TL'ye taşıdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi piyasada, yeni kabinenin belli olmasından sonra volatil seyir devam ederken; Türkiye piyasalarının açılmasına yakın saatlerde, özellikle döviz ve gram altın tarafında volatilite yüksek seyrediyor. Piyasalar, 'rasyonel para politikası' beklentisini fiyatlarken; Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'e eşlik edecek ekonomi kadrolarında yer alacak isimler ve uygulamada neler yapılacağı yakından takip edecek.

Dolar ve Euro'da hızlı yükseliş

Kurda yüzde 5'i aşan yükseliş kaydedildi. Bu yükselişin ardından kurda yeni rekor 22,85 oldu. Dolar/TL güne 21,61 seviyesinden başlamıştı. Dolar/TL'de 3 günlük yükseliş yüzde 8'i aştı. Yılbaşından bu yana ise kurda yüzde 20'yi aşan yükseliş yaşandı.

Euro/TL tarafında da 24,55 ile rekor görüldü.

Gram altında tarihi zirve

Altının gram fiyatı, ons altındaki yatay seyre rağmen, dolarTL'deki hızlı yükselişin desteğiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini 1438 TL'ye taşıdı. Ons altının ve dolar/TL'nin fiyatına göre hesaplanan gram altın, saat 08.59 itibarıyla yüzde 5,49 oranında primle 1437 TL'de alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı ise, şu sıralarda yüzde 0,02 oranında düşüşle 1963 dolarda işlem görüyor.

Kategoriler Altın Ekonomi
Yorumlar