Dolardaki hareketlilik Altın fiyatlarını nasıl etkiliyor?

Ahlatcı Yatırım Altın Fiyatları Analizi’nde önemli tespitlerde bulundu. Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi raporunda yer alan detaylar şöyle: "Dün, Çin’den ABD’ye karşı tarife misillemesi sonrasında global piyasalarda azalan risk iştahı ile birlikte ons altının 1301 seviyeleri civarını test ettiği görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi raporunda yer alan detaylar şöyle:

"Dün, Çin’den ABD’ye karşı tarife misillemesi sonrasında global  piyasalarda azalan risk iştahı ile birlikte ons altının 1301  seviyeleri civarını test ettiği görüldü. Gün içerisinde, ABD on yıllık  tahvil getirisinde düşüş eğilimi kıymetli metalde yükselişleri  desteklerken, global piyasalarda dolar endeksi ve dolarda yaşanan  değer kazanımı sarı metal fiyatlamalarını baskılamaya devam ettiği  izleniyor.

Teknik olarak bakıldığında, ons altının 50 günlük hareketli ortalaması olan 1292 seviyesi fiyatlamaların seyri açısından belirleyici olmaya devam edebilir.  Bu seviyenin yukarı yönlü  geçilmesi durumunda  1308, 1311 ve 1317 direnç seviyeleri takip  edilebilir. Olası, bu seviye altında kalıcılık sağlanması durumunda  ise 1290, 1284 ve 1280 destek seviyeleri izlenebilir."

 

Kategoriler Altın
Yorumlar