Dolar/TL 6,78'den güne başladı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanacağı güne dolar/TL 6,78 seviyelerinden başladı. Küresel piyasalarda hafif satıcılı bir gün yaşanıyor. Petrol fiyatlarında yükseliş son 10 haftanın zirvesine ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD borsalarının artıda kapanmasına karşın kar satışlarının gelebileceği ihtimali nedeniyle ABD vadelerile bu sabah ekside seyrediyor. Asya piyasalarında ise yönsüz bir gün yaşanıyor. Şu anda o kadar etkili olmasa da ABD-Çin arasında yükselen tansiyon piyasalar için yeni bir baskı unsuru olmaya aday. 

Yurt içinde ise Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor. Karar öncesinde dolar/TL güne 6,78; euro/TL ise 6,43 seviyelerinden başladı. Bugünkü faiz kararına ilişkin beklentiler ağırlıklı olarak 50 baz puan şeklinde oluştu. 

ABD stoklarında düşüş petrol fiyatlarını yukarı çekiyor

Petrol fiyatları son 10 haftanın en yükseğine ulaştı. Bugünkü yükselişte ise ABD'de artması beklenen petrol stoklarının gerilemesi ve artan etkili oluyor.  API'nin ardından ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı EIA'nın verilerinin de ABD'de petrol stoklarının 5 milyon varil civarında azaldığına işaret etmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını yukarı çekiyor.

Arz görünümünde iyileşmeye işaret eden bu veriler ve talepte iyileşme beklentilerinin etkisi ile brent petrolünün varil fiyatı bugün 36 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolünün varil fiyatı da 34 dolar civarında

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar