Dolar/TL 8,60'ın altında

Döviz piyasaları bugünden itibaren yaklaşık bir hafta sürecek olan kritik bir döneme giriyor. Kritik veriler öncesinde sakinliğini koruyan dolar/TL 8,60'ın hemen altında, euro/TL ise 10,46-10,47 seviyelerinde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk lirası varlıklar ve piyasalar için yaklaşık bir hafta süreç kritik süreç bugün başlıyor. Bugünün yurt içi ajandasında nisan ayı işgücü istatsitikleri ile haftalık para banka ve menkul kıymet istatistikleri izlenecek. Yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ile ABD'de merakla beklenen enflasyon rakamları açıklanacak.

Döviz piyasaları, bugün ve haftaya açıklanacak olan yurt içi, yurt dışı veriler öncesinde hafta boyu olduğu gibi yatay seyrini koruyor. Dolar/TL, 8,60'ın hemen altında değerlenirken euro/TL 'de 10,46-10,47 seviyelerinde işlem görüyor. 

Haftaya da Biden-Erdoğan görüşmesiyle başlayacak yoğun gündem Fed faiz kararı ve TCMB'nin faiz kararlarıyla devam edecek. Fed ve ECB'nin faiz kararlarının yanı sıra varlık alımlarında bir düşüşe gidip gitmeyecekleri en büyük merak ediliyor.  Bu iki kurum ayrıca ekonomiye dair öngörülerini de revize edecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar