Dolar/TL, yönünü yeniden yukarı çevirdi

S-400 ile ilgili haber akışı piyasa üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Sabah seansında sakin seyir izleyen dolar/TL, 6.11 seviyesinin üzerine çıktı. Güne 6.05-6.06 seviyelerinde başlayan dolar, yukarı yönlü atak yaptı. Bir yandan Türkiye-ABD ilişkileri, bir yandan da İstanbul seçim sürecini izleyen piyasada, haftanın en yüksek seviyesi test edildi. Kur, öğleden sonra 6.1147 seviyesine kadar...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Güne 6.05-6.06 seviyelerinde başlayan dolar, yukarı yönlü atak yaptı. Bir yandan Türkiye-ABD ilişkileri, bir yandan da İstanbul seçim sürecini izleyen piyasada, haftanın en yüksek seviyesi test edildi. Kur, öğleden sonra 6.1147 seviyesine kadar çıktı. Dolar/TL, saat 17:25 itibariyle 6.0980 seviyesinde yer aldı.

Yurtiçi piyasada ABD-Türkiye ilişkilerine ilişkin haber akışı yakından izleniyor. S-400 hava savunma sistemi alımı ile ilgili son olarak Almanya Hükümet Sözcüsünden açıklama geldi.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemi alım kararının NATO için cevaplanması zor sorular yarattığını ve Ankara'nın kararını tekrar değerlendirmesinin memnuniyet yaratacağını belirtti.

Kremlin ise dün CNBC'de yayımlanan habere tepki gösterdi. Rusya, S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının Ankara'nın da belirttiği gibi bitmiş bir anlaşma olduğunu belirterek ABD'nin Türkiye'ye verdiği iddia edilen ültimatomu kınadı. Haberde Washington'un Türkiye'ye S-400'ten vazgeçmesi ve ABD'den silah alması için iki hafta süre verdiğini, aksi halde Ankara'nın yaptırımlarla karşılaşacağı bildirilmişti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar