E-spor'da Türk-Japon işbirliği

Türkiye'nin önde gelen e-spor kulüplerinden Futbolist, Japon kripto para birimi şirketi Planet Token ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Yapılan anlaşma gereği Futbolist, e-spor takımlarının formalarının omuz kısmında Planet Token logolarını görünür kılacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

2017 yılından bu yana ilk etapta e-spor alanında ürettiği içeriklerle dikkatleri üzerine çeken, kısa süre içinde ise bir e-spor kulübüne dönüşerek yoluna başarıyla devam eden Futbolist; takımlarının dünya çapındaki başarıları doğrultusunda sponsorluk yatırımları almaya devam ediyor. Bu yatırımların sonuncusu; Japonya’dan dünyaya açılan, Asya pazarında büyüme kaydeden, Türkiye’de birkaç ay önce faaliyetlerine başlayan ve e-spor ekosistemi odaklı bir kripto para şirketi olan Planet Token’dan geldi.

Yapılan anlaşma gereği Futbolist, e-spor takımlarının formalarının omuz kısmında Planet Token logolarını görünür kılacak. Anlaşma, bir yıllık bir süreci kapsıyor ve Türkiye’de bir kripto para birimi şirketinin e-spora sponsorluk desteği vermesi anlamında da ilk olma özelliğini taşıyor.

Planet Token, e-spor ekosisteminde ödüllerin ve turnuva girişlerinin kendi adlarını taşıyan kripto paralarla dağıtılmasını ve yapılmasını hedefliyor. Bu anlamda da Türkiye’deki bir borsada kripto paralarını satışa sunan Planet Token; ülkemizdeki bilinirliğini arttırmak amacıyla ilk adımını, yurt dışındaki e-spor turnuvalarında kaydettiği başarılarla öne çıkan Futbolist’e forma sponsorluğu desteği vererek atıyor.

Futbolist’in e-spordaki faaliyet alanları ise şu şekilde: FIFA (FUT, Pro Clubs), Dota 2, PUBG, PUBG MOBILE, Clash Royale, Brawl Stars, TFT ve NBA 2K.

Futbolist sosyal medya hesapları:

Twitch/YouTube/Instagram/Facebook/Twitter: FUTBOLISTCO   

Web: www.futbolist.co      

 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar