Elon Musk'tan Filistin resti

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Filistin paylaşımlarına izin verdiği için reklamlarını çeken dünya devlerine cevap verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Filistin paylaşımlarına izin verdiği için reklamlarını çeken dünya devlerine cevap verdi. Musk'ın cevabı dünyada büyük yankı uyandırdı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne ölüm yağdıran katil İsrail'in soykırım derecesine varan saldırılarının sosyal medya platformu X üzerinden duyurulmasından rahatsız olan Yahudi lobisi, Elon Musk üzerindeki baskısını artırdı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ve dünyanın önemli şirketlerinin bazıları sosyal medya platformu X'te reklam vermeme kararı aldı.

REKLAMLARI DURDURMA KARARI

AB Komisyonu sözcüsü Johannes Bahrke, yaptığı açıklamada, İsrail'in soykırım derecesine varan saldırılarını görmezden gelerek, şu ifadeleri kullandı:

"Son haftalarda çeşitli sosyal medya platformlarında dezenformasyon ve nefret söyleminde endişe verici bir artış gördük ve X kesinlikle bundan oldukça etkilendi. Bu nedenle servislerimize içeriğimizin uygunsuz bir bağlamda göründüğünden endişe duyduğumuz ilgili sosyal medya platformlarında bu aşamada reklam vermekten kaçınmalarını tavsiye ettik.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, yaptığı bir paylaşıma kamuoyundan gelen tepkilere ve "Yahudi karşıtı" iddialarına yanıt verdi.

İnsanlık için sadece en iyisini ve herkes için müreffeh ve heyecan verici bir gelecek dilediğini aktaran Musk, "Hiçbir şey gerçekleden daha fazlası olamaz." ifadesine yer verdi.

ELON MUSK'TAN YENİ AÇIKLAMA

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, katıldığı televizyon programında, dev şirketlerin reklam çekmesiyle ilgili soruya cevap verdi.

Sunucu Elon Musk'a, X'teki paylaşımlarınız ve Filistin'le ilgili paylaşımlara izin verdiği için reklamlarını çeken büyük firmalar sebebiyle yatırımcıların endişelerini sordu.

Musk soruya, ''Umurumda değil. Ben inandığım şeyleri söylüyorum. Bunun için para kaybedersem de kaybederim.'' diye cevap verdi.

Kaynak: Kanal 7

 

Kategoriler Gündem
Yorumlar