Emlak Konut GYO hisse yorumu ve analizi

Ak Yatırım, üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayan ve piyasa beklentisinin altında kalan Emlak Konut GYO hissesi için 2,40 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Emlak GYO 3Ç20’de 332 milyon TL net kar açıkladı. Piyasa ortalama beklentisi 500 milyon TL ve bizim beklentimiz 425 milyon TL kar idi.

Net karda yaşanan sapmanın nedeni beklentilerin altında gelen FAVÖK marjından (gerçekleşen: %13,1 piyasa ortalama beklentisi %36,1) kaynaklanmaktadır.

Ciro 3Ç20’de 2,268 milyon ile piyasa ortalama beklentisi olan 1,581 milyon TL’nin %43 üzerinde gerçekleşti, FAVÖK ise 297 milyon TL oldu (piyasa ortalama beklentisi 571 milyon TL).

Net borç bir önceki çeyreğe göre %56,4 düşerek 1,64 milyar TL’ye geriledi. Emlak GYO’nun beklentilerin altında  gelen 3Ç20 performansının bugün hisse üzerinde hafif olumsuz etki yaratabileceğini düşünüyoruz.

Hisse için 12 aylık hedef fiyatımız 2,4 TL ile “Endeksin Üzerinde Getiri” beklentimizi koruyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar