Enerji Bakanı Fatih Dönmez: Mart ayında ilk gazı vermiş olacağız

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni doğalgaz keşfiyle ilgili detayları paylaştı. Dönmez ayrıca, "Mart ayının sonuna kadar ilk gazı vermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı basın toplantısında Karadeniz’de 58 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfedildiğini açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz keşfinin detayları hakkında bugün açıklama yaptı.

TOPLAMDA 710 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZA ULAŞILDI

58 milyar metreküp doğal gaza iki aylık çalışma sonucunda ulaşıldığını belirten Bakan Dönmez, Tına-1 ve Amasra-1 kuyularıyla beraber toplam doğal gazın 710 milyar metreküpe çıktığını söyledi.

Mart ayının sonuna kadar ilk gazı vermiş olacaklarını ifade eden Bakan Dönmez, Filyos İşleme Tesisinin %85'inin tamamlandığını, altyapı 40 milyon metreküpü işleyecek şekilde hazırlandığını, ancak ilk etapta günlük 10 milyon metreküp gazı işleneceğini ifade etti.

Kaynak: Necdet Erginsoy/Investing.com 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Gündem
Yorumlar