Enerjisa hisse senedi yorumu ve analizi

Gedik Yatırım, ENJSA-Enerjisa hisse senedini model portföyüne ekledi. Aracı kurum şirket için hedef fiyatını 40,56 TL olarak belirlerken, 'Dağıtım işkolunun süregelen enflasyon ortamından fayda sağlayabileceğine inandığımız için hisseyi ekliyoruz' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan Enerjisa değerlendirmesinde yer alan detaylar şöyle:

Enerjisa ekleme nedenimiz: Yılbaşından beri endeksin yüzde 3 altında performans gösteren Enerjisa'yı model portföyümüze ekliyoruz. Dağıtım işkolunun süregelen enflasyon ortamından fayda sağlayabileceğine inandığımız için hisseyi ekliyoruz.

Çift haneli TÜFE ortamı daha yüksek yatırım harcamaları geri ödemeleri ile sonuçlandığından, Şirketin 2023 ve 2024 yıllarında önceki yıllara benzer şekilde faaliyet gelirlerinde güçlü büyüme bekliyoruz.

Depremin bir defaya mahsus olumsuz etkilerinin şimdiden fiyatlandığını, serbest nakit akışına etkisinin ileriye dönük sınırlı kalacağını ve 1Ç23'te olumsuz etkilenen verimlilik ve kalite gelirlerinin yılın geri kalanında kademeli olarak iyileşmesini beklediğimizi belirtebiliriz.

Enerjisa, 2023 ve 2024 varsayımlarımıza göre sırasıyla 8,2x ve 6,2x F/K oranlarında işlem görürken, aynı dönemler için FD/FAVÖK oranları sırasıyla 3,0x ve 2,3x seviyesinde bulunuyor.

RAPORUN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar