Enflasyondaki düşüşte iki ana etken

Merkez Bankası'nın Eylül ayı fiyat gelişmeleri raporunda "Enflasyondaki düşüşte özellikle temel mal ve gıda alt kalemleri öne çıkmıştır" dendi. Bir önceki yıldaki yüksek baz etkisine bağlı olarak, alt grupların tamamında yıllık enflasyonun önemli bir düşüş kaydettiği belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası'nın Eylül ayı fiyat gelişmeleri raporunda bir önceki yıldaki yüksek baz etkisine bağlı olarak alt grupların tamamında yıllık enflasyonda önemli düşüş olduğu belirtildi

Merkez Bankası'nın raporunda Eylül ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,99 oranında arttığı, yıllık enflasyonun 5,75 puan azalarak yüzde 9,26’ya gerilediği hatırlatıldı.

Bir önceki yıldaki yüksek baz etkisine bağlı olarak, alt grupların tamamında yıllık enflasyonun önemli bir düşüş kaydettiği belirtildi.

Enflasyondaki düşüşte özellikle temel mal ve gıda alt kalemlerinin öne çıktığı belirtilerek "Bu dönemde gıda enflasyonundaki olumlugörünüm sürmüş;enerjigrubundayıllıkenflasyon gerilese de fiyatlaraylık bazda yüksek bir artış kaydetmiştir. Türk lirasındaki istikrarın yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve iç talep koşullarının seyri çekirdek enflasyon göstergelerinin yıllık enflasyonundaki düşüşü desteklemiştir. Bu çerçevede, B ve C göstergelerinin eğilimindeki ılımlı seyir korunmuştur" ifadelerine yer verildi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar