Erdoğan, enflasyondaki hızlı düşüş için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'En büyük sorunumuz olan enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraberce izleyeceğiz' dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehirlerimize kamu bütçesinden tahsis ettiğimiz devasa bütçelerin bunların elinde nereye gittiği meçhul. Gerçi son dönemde bu paraların akıbetine dair bazı ipuçları görmeye başlamadık değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören’de Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kendi alanlarında önemli küresel oyuncular haline gelen savunma sanayi şirketlerimiz milli gururumuz olan ürünlerin tasarım ve üretimlerini burada yapıyor. Bu iklim diğer sektörleri de ateşliyor onların da yatırım üretim istihdam şevkini arttırıyor. Milli mücadelede kendi mermisini imal etmekte, askerine çorap çamaşır temin etmekte zorlanan Ankara’dan işte bu şekilde dünya devleri ile yarışan şirketlerin merkezi Ankara’ya gelmek öyle kolay olmadı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 'En büyük sorunumuz olan enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren geçeceği hızlı düşüşü beraberce izleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren hem geçmişin eksiklerini telefi etme hem geleceğin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çok daha iyi bir yerde olacağız. Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür. Başkalarından farklı olarak biz verdiğimiz sözleri unutmaz hepsinin takibini yaparız. Ülkemizi geçtiğimiz 21 yılda üç kattan fazla nasıl büyüttüysek önümüzdeki dönemde de iki kat daha büyütmeye kararlıyız. Milletimizin duası ve desteği ile bu hedefe de hiç endişe etmeyin ulaşacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Kategoriler Ekonomi Gündem
Yorumlar