Erdoğan'dan girişimcilere tam destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada; 'Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve inovasyon odaklı çalışan her girişimcimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki aydan itibaren yapımı tamamlanan deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlıyoruz. Yıl bitmeden, toplam 46 bin deprem konutu ve köy evini hak sahibi depremzedelerimize teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Gazze’deki İsrail zulmüne maruz kalanların, 7 Ekim’den beri yaşadıklarını, “tam bir cehennemdi” ifadesiyle tarif ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzde 70’den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 16 bin Gazzeli kardeşimiz, İsrail’in saldırıları sonucunda şehit oldu. 35 binin üzerinde Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehitlerin her birini rahmetle yâd ediyor, yaralılara Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum” diye ekledi.

“İSRAİL YÖNETİMİNİN İNSANLIK VİCDANI YANINDA ULUSLARARASI HUKUK ÖNÜNDE DE HESAP VERMESİ İÇİN MEVCUT TÜM YOLLARI DENEYECEĞİZ”

Gazze’deki binaların üçte ikisinin yıkıldığını veya tahrip olduğunu ya da kullanılamaz hâle geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Gazze’deki sağlık ve eğitim altyapısı tamamen çökmüş durumda. Gazze’de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netanyahu, adını tarihe şimdiden ‘Gazze kasabı’ olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netanyahu’nun değil, ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir. Gazze’de işlenen insanlık ve savaş suçlarını da, bir ikisi hariç, batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yanında uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz.”

“YATIRIM, İSTİHDAM, ÜRETİM, İHRACAT VE İNOVASYON ODAKLI ÇALIŞAN HER GİRİŞİMCİMİZİN YANINDAYIZ”

Devletin teşvikleri sayesinde, tüm Türkiye sathında âdeta bir ihracat ve üretim seferberliği yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel ekonomideki zorluklara, bölgemizde patlak veren krizlere, 6 Şubat depremlerinin olumsuz etkilerine rağmen yakaladığımız bu ivmeyi çok değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu iklimin güçlenmesi için iş dünyamıza her türlü desteği sağlıyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve inovasyon odaklı çalışan her girişimcimizin yanındayız” dedi.

"2,3 MİLYON İNSANA ADETA SOYKIRIM UYGULADILAR"

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Analarının öpüp koklamaya kıyamadığı sabiler hunharca katledildi. Babalara gözü gibi sakındıkları yavrularının parçalarını toplattılar. Gıdasını, yakıtını, ilacını, ekmeğini, elektriğini, suyunu, iletişimini kesip 360 kilometrekarelik açık hava hapishanesine sıkıştırdıkları 2,3 milyon insana adeta soykırım uyguladılar. Tüm dünyanın gözü önünde 50 gün boyunca Gazze’yi yaktılar yıktılar. İnsanlık tarihine kara birer leke olarak geçen her türlü zulmü yaptılar. Gazze’de İsrail zulmüne maruz kalanların 7 Ekim’den beri yaşadıkları tam bir cehennemdir. Bu ifadeyle tarif ediyor şair” açıklamasını yaptı.

"NETENYAHU ADINI TARİHE ŞİMDİDEN ’GAZZE KASABI’ OLARAK YAZDIRMIŞTIR"

Yüzde 70’ten fazlası kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 16 bin Gazzelinin İsrail’in saldırıları sonucunda şehit olduğunu, 35 binin üzerinde Filistinlinin yaralandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Şehitlerin her birini rahmetle yad ediyor, yaralılara Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. Gazze’deki binaların üçte ikisi yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Gazze’deki sağlık ve eğitim altyapısı tamamen çökmüş durumda. Gazze’de son asrın en büyük mezalimlerinden birini yapan Netenyahu adını tarihe şimdiden ’Gazze kasabı’ olarak yazdırmıştır. Bu kara leke sadece Netenyahu’nun değil, ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır. Bu utanç lekesi hiçbir zaman temizlenmeyecektir" diye konuştu.

"İSRAİL YÖNETİMİNİN ULUSLARARASI HUKUK ÖNÜNDE DE HESAP VERMESİ İÇİN MEVCUT TÜM YOLLARI DENEYECEĞİZ"

Gazze’de yaşananlar karşısında Batılı ülkelerin tutumuna tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze’de işlenen insanlık suçu ve savaşa bir kişi hariç Batılı ülkelerin tepkisizliğini de asla unutmayacağız. İsrail yönetiminin insanlık vicdanı yanında uluslararası hukuk önünde de hesap vermesi için mevcut tüm yolları deneyeceğiz. Türkiye olarak tarih boyunca olduğu gibi bugün de tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Uluslararası temaslarımızın ilk ve en önemli konusu Gazze’deki savaştır. Son olarak Cezayir seyahatimizde Cumhurbaşkanı Tebbun’la, ardından hafta sonu ülkemizi ziyaret eden Lübnan Başbakanı Sayın Mikati ile bu meseleyi tüm yönleriyle Konuştuk" dedi.

"GAZZE İÇİN TEMAS TRAFİĞİMİZİ YOĞUNLAŞTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ"

İspanya Başkanı Pedro Sanchez ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze’yi ele aldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konudaki dik ve dirayetli duruşu için İspanya’yı tebrik ettiğini ifade etti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı telefon görüşmesinin gündeminin de Filistinlilerin yaşadığı insani dram olduğunu belirten Erdoğan, "Yarın Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyoruz. Dubai ziyaretimizde iklim konularıyla birlikte Gazze’yi de ele alacak, Gazze halkı için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Gazze için temas trafiğimizi yoğunlaştırarak sürdüreceğiz. Cuma günü başlayan esir takaslarını, akan kanın bir nebze olsun durdurulması bakımından müspet bir gelişme olarak görüyoruz. Mutabakatın tesisine katkı veren tüm kardeş ülkelere teşekkür ediyoruz. Gazze’nin ihtiyaç duyduğu malzemelerin bir kısmının bölgeye ulaştırılmasından memnuniyet duyuyoruz. Ancak içeri girmesine izin verilen yardım miktarı, halkın asgari ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzaktır" diye konuştu.

Kategoriler Gündem
Yorumlar