Erdoğan'dan TÜSİAD'a tepki

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Bazı iş adamları dün açıklanan karardan sonra garip garip açıklamalar yapıyor. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek. Sen iş adamıysan işini yap" diye konuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.


YSK'nin İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını değerlendiren Erdoğan, "İstanbul seçimlerinde organize bir yolsuzluk, tam kanunsuzluk ve usulsüzlük hali olduğuna samimi olarak inanıyoruz. Gözümüzün önünde tüm çıplaklığıyla duran usulsüzlüğü, daha vahimi bir irade gaspını görmezden gelemeyiz. Seçim gecesinden bugüne kadar yaşanan bu sürecin sebebi işte budur. Biz bu yapılanların hesabını milli irade hırsızlarından sormazsak, milletimiz bizden hesap sorar" dedi.


Kararın ülkeye, millete ve İstanbul'a hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


"Bu kararı, siyasetçiler olarak sorunlarımızı demokrasi ve hukuk içinde çözme irademizi güçlendirecek, hakemliği milli iradeye bırakacak en doğru adım olarak görüyoruz. İstanbul seçimlerinin üzerindeki gölgenin kalkmasını sağlayacak bu kararı, demokrasimizi güçlendirecek önemli bir adım olarak görüyoruz."


Erdoğan, AK Parti'nin sandıktan çıkan sonucu kabullenmemek, hakkı olmayan bir seçimi kazanmış gözükmek gibi bir derdi asla olmadığını ve olmayacağını belirtti.


TÜSİAD'ın açıklamasına tepki gösterdi

Erdoğan, YSK'nın kararı sonrası açıklama yapan TÜSİAD'ı eleştirdi. Erdoğan, "Bazı iş adamları dün açıklanan karardan sonra baktım garip garip açıklamalar yapıyor. Sizler burada seçim hukukunun işlediği bir yerde böyle bir açıklama yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Yanlış yapıyorsunuz, herkes haddini bilecek. Sen iş adamıysan işini yap, eğer böyle konuşursan bizim de size bakışımız değişecek" diye konuştu.


TÜSİAD, dün, YSK kararının ardından Twitter hesabından, "31 Mart yerel seçim sonuçları açıklanmadan evvel vurgulamış olduğumuz gibi, kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir" açıklamasını yapmıştı.


"Manzara tam bir ekonomik sabotaj hali"

Erdoğan sözlerine "Bizim eksiklerimiz olabilir ama bugün önümüzde duran manzara tam bir ekonomik sabotaj halidir. Biz sağlam durursak hiçbir saldırı ekonomide arzu edilen tahribata yol açamaz" sözleriyle devam etti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar