Erkan'dan dezenflasyona geçiş değerlendirmesi

Erkan, AHK Türkiye ile Almanya Büyükelçiliğinin toplantısında enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaptı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Erkan, AHK Türkiye ile Almanya Büyükelçiliğinin toplantısında enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile Almanya Büyükelçiliği iş birliğinde düzenlenen toplantıda enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaptı.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ile Federal Almanya Büyükelçiliği iş birliğinde Ankara’da, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz’ın katılımları ile “Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Finansal Perspektif” başlıklı bir Ekonomi Toplantısı gerçekleştirdi. TCMB Başkanı Erkan’ın enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaptığı toplantıya Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın 200’ü aşkın üye şirketinin temsilcisi katılım sağladı.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Açılış Konuşmalarını Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pınar Ersoy ve Federal Alman Büyükelçisi H.E. Jürgen Schulz’un yaptığı toplantıda, TCMB Başkanı Erkan, enflasyon görünümü ve dezenflasyona geçiş sürecine dair sunum yaparak ekonomik görünüm ve para politikasına dair değerlendirmelerini paylaştıktan sonra Türk-Alman iş dünyasını temsil eden katılımcıların sorularını yanıtladı.

Başkan Pınar Ersoy, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı’nı ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi. Ersoy, “Türk-Alman ekonomik ilişkilerinin, uzun yıllardır devam eden bir tarihi partnerliğin ürünü olduğunu ve bu ilişkinin her iki ülkenin de büyümesine ve kalkınmasına önemli bir katkı sağladığını” dile getirdi. “Türkiye’nin dinamik ekonomisi, yabancı yatırımcılar gözünde büyük bir potansiyel oluşturduğunu ve son dönemde artan istikrar ile birçok Alman firmanın Türkiye’ye yatırım konusunda çalışmalar yürüttüğünü” belirtti. Başkan Ersoy konuşmasında ayrıca, “Türkiye ile Almanya arasında daha güçlü ticari ilişkiler ve karşılıklı yatırımların artırılmasının Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetlerinde birincil odak noktası olmaya devam edeceğini” söyledi.

Büyükelçi Schulz konuşmasında “Türk-Alman ekonomik ilişkileri bilhassa çok yoğun. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz ile para politikası perspektiflerini değerlendirmekten memnuniyet duyduğunu” ifade etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ve Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Burkhard Balz konuşmalarında Almanya ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilere değinmiş ve iki ülke arasındaki geleneksel yakın bağların bunun için iyi bir temel oluşturduğunu vurguladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Konular Borsa
Kategoriler Borsa
Yorumlar