'Fed'in ilk faiz indirimi için aceleci değiliz'

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Cuma günü yaptığı açıklamada, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmak için hala "yapılacak çok iş" olduğunu ve faiz oranlarını düşürmek için "kesinlikle" aciliyet olmadığını belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Cuma günü yaptığı açıklamada, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmak için hala "yapılacak çok iş" olduğunu ve faiz oranlarını düşürmek için "kesinlikle" aciliyet olmadığını ifade etti.

Daly, bölgesel Fed bankasında düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Politika şu anda iyi bir yerde ve bir faiz indirimini düşünmeden önce enflasyonun fiyat istikrarı tanımımız olan yüzde 2'ye inme yolunda ilerlediğinden tamamen emin olmam gerekiyor" dedi.

İşgücü piyasasının güçlü olması ve enflasyonun geçen yıla göre daha yavaş düşmesi nedeniyle Fed'in enflasyonu düşürmek için "gerektiği sürece" mevcut duruşunu koruyacağını söyledi.

Daly, "Bana göre politika faizini ayarlamak için kesinlikle bir aciliyet yok" diyerek bu hafta birçok meslektaşının da dile getirdiği bir düşünceyi yineledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar