Fethiye Gezi Rehberi

Doğal güzellikleri ve yeşil ile mavinin dans ettiği noktaları ile huzur dolu tatillerin vazgeçilmez adreslerinden biri Fethiye olmaktadır. Sakin tatillerin yanı sıra eşsiz doğasının sunduğu olanaklarla doğa sporlarına ve su sporlarına son derece elverişli olan bu turizm noktası, yemyeşil doğanın içine gizlenmiş ve romantik tatillere ev sahipliği yapan tesisleriyle de dikkat çekmektedir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fethiye tatiliniz sırasında mutlaka görmeniz gereken tarihi ve turistik noktalar, doğal güzellikler, tadabileceğiniz özel lezzetler ve katılabileceğiniz birbirinden keyifli organizasyonlar bulunmaktadır.

Fethiye Gezilecek Yerler

Ölüdeniz, deniz, kum ve güneşin buluşma noktası olmasının yanı sıra, tarihi kalıntıları ve eşsiz doğasıyla da ilçenin en popüler noktalarından biridir.

Kayaköy, M.Ö 3000’li yıllardan günümüze gelen tarihi değerlerden biridir. Fethiye’ye 8 km mesafede yer alan Kayaköy, taş yapı kalıntılarına sahiptir.

Saklıkent Kanyonu, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için ilçenin en güzel doğal alanlarından biridir. Kanyonda trekking, rafting ve safari organizasyonları da düzenlenmektedir.

Kelebekler Vadisi 80’den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Çadır ve ağaç evlerde konaklama olanaklarının da bulunduğu Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz’den kalkan teknelerle ulaşım sağlanmaktadır.

Çalış Plajı, CarettaCaretta cinsi kaplumbağaların yumurtalarını bıraktığı 17 plajdan biri olma özelliğine sahiptir. Gün batımı manzarasıyla da dikkat çeken plajda, su sporları yapma olanağı da bulunmaktadır.

Kabak Koyu, yemyeşil bir ormanın, denizin mavisiyle buluştuğu eşsiz bir atmosfere sahip olan Kabak Koyu, doğa ile iç içe bir gün geçirmek isteyenler için ilçenin en güzel noktalarından biridir.

12 Adalar, Fethiye Körfezi’nin batısında ve kuzeybatısında yer alır. Tekne turları ile bu adaları ziyaret edebilirsiniz.

Tlos Antik Kenti, Likya bölgesinin en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Oldukça büyük bir alana yayılmış olan antik kent, Fethiye’nin 42 kilometre doğusunda yer almaktadır.

Letoon Antik Kenti, 1988 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Antik kentte tarihi bir gezi yapabilir, kent girişinde yer alan mesire alanını piknik ve dinlenme amaçlı kullanabilirsiniz.

Dalyan Kral Mezarları, kayaların içerisine konumlanmış ihtişamlı görünümü ile Fethiye’nin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. Işıklandırma sistemi sayesinde akşam da eşsiz bir manzara sunan kral mezarlarına denizden ve karadan ulaşım mümkündür.

Fethiye Müzesi, şehir merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Fethiye’nin tarihi hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için Fethiye Müzesi, zengin koleksiyonu ile dikkat çekmektedir.

Gizlikent Şelalesi, bölgenin tek doğal şelalesi olma özelliğine sahiptir. 250 metrelik bir kanyonu bulunan Gizlikent Şelalesi’nde trekking, safari, rafting organizasyonları düzenlenmektedir.

Fethiye’de Ne Yenir?

Fethiye, deniz ürünleri ile ön plana çıkan ilçeler arasında yer alır. İlçede yer alan salaş ve lüks balık restoranları taze balık ve özel mezeleri ile dikkat çekmektedir. Bir diğer yandan turistik bir ilçe olmasından dolayı Fethiye’de Türk ve dünya mutfaklarından seçkin lezzetler sunan restoranlar da hizmet vermektedir.

Köfteci İmadettin, 1974 yılından beri Fethiye’de hizmet vermektedir. Misket köftelerini sadece ekmek arası olarak sunan işletme, ilçenin köfte konusunda en iyilerinden biridir.

Sezai’nin Yeri, Fethiye’nin en meşhur balık restoranları arasında yer alır. Ekşili Akya yanağı ve tereyağında karidesi popüler lezzetleri arasında yer alır.

Cinbal Kebap Salonu, ilçenin kebap ve et konusunda iddialı işletmeleri arasındadır. Kendin pişir kendin ye tarzında hizmet veren restoranın tandırı ve satır köftesi meşhurdur.

Cezayir Usta, Fethiye’de döner yemek isteyenlerin ilk durağıdır.

Girida Restoran, Fethiye’nin eşsiz deniz manzarasına karşı özel lezzetler tatmak isteyenlere hizmet vermektedir. Ahtapot ızgara ve yengeç dolması öne çıkan lezzetleri arasında yer almaktadır.

Fethiye Balık Hali, Mercan Restoran, Hilmi Restoran ve Recep’in Yeri gibi ilçenin meşhur balık restoranlarına ev sahipliği yapmaktadır. Halden seçeceğiniz taze balıkları istediğiniz restoranda pişirtme olanağınız bulunmaktadır.

Fethiye Gece Hayatı

Ege ile Akdeniz’in kesişim noktası olan turizm cenneti Fethiye, doğal güzellikleri, tarihi değerleri eve eşsiz kumsallarının yanı sıra hareketli gece hayatıyla da tercih edilmektedir. Hisarönü Barlar Sokağı birbirinden özel gece kulübü, bar ve diskoları ile ziyaretçilerine sabaha kadar eğlenebilecekler seçenekler yaratmaktadır. Paspatur Barlar Sokağı ise Hisarönü’ne göre biraz daha sakindir.

Revolution, Hisarönü Barlar Sokağı’nın en popüler gece kulüplerinden biridir. Aynı zamanda barlar sokağının en büyük mekanı olan işletme, DJ performansları ile ön plana çıkmaktadır.

Time Out Club, genellikle Türk ziyaretçilerin tercih ettiği eğlence mekanları arasında yer alır. Dansçıların da yer aldığı işletmede, karaoke seçeneği de yer almaktadır.

Deep Blue Bar, Paspatur Barlar Sokağı’nın en köklü işletmelerinden biridir. Rahat ve samimi atmosferi ile dikkat çeken mekan “Bir Fethiye klasiği”dir.

Kum Saati Bar, elektronik müzik severlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer almaktadır. Elmalı frozenı meşhurdur.

Car Cemetery, Rock tutkunlarının buluşma noktasıdır. Canlı müzik hizmeti sunan işletme yılın dört mevsimi konuklarını ağırlamaktadır.

Fethiye Festivalleri ( Etkinlikleri ) Ve Fethiye’ye Ne Zaman Gidilmeli?

Yeşil Üzümlü Kuzu Göbeği Mantar Festivali, her yıl Nisan ayında düzenlenmektedir. Festivalin asıl amacı bu mantar türünün tanıtılmasıdır. Şarapçılık, bağcılık ve dastar dokumacılığı ile ilgili tanıtımlar da bu festival programı içerisinde yer almaktadır.

Fethiye Kültür Ve Sanat Günleri Festivali, her yıl Nisan, Mayıs ayları arasında düzenlenmektedir. Farklı ülkelerden gelen müzisyenlerin performanslarının sergilendiği festivalde aynı zamanda yazarlar, sanatçılar ve fotoğrafçılar da yer almaktadır.

Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivali, ilçenin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’da düzenlenmektedir. Festivalin zamanı her yıl değişmektedir.

Uluslararası Göcek Regatta, her sene Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenmektedir. Yelken tutkunları için harika bir organizasyon olan Göcek Regatta’da farklı ülkelerden gelen yelkenciler yarışmaktadır.

Fethiye, Akdeniz iklimi etkisinde kalan ilçeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle ilçede yaz sezonu yaz ayları ile sınırlı kalmamaktadır. Bahar aylarının başlangıcından, kış aylarının ortalarına kadar tatile elverişli bir iklime sahip olan ilçede, deniz sıcaklıkları da Nisan ayında ısınmaya başlarken, Kasım ayına kadar yüzmeye elverişlidir. Festivallere katılmak içinse, organizasyonların en yoğun dönemi olan Nisan ve Mayıs ayları tercih edilmelidir.

Konaklamanız İçin Fethiye’nin Popüler Otelleri

JivaBeach Resort Fethiye merkeze 5 km ve Muğla Dalaman Havalimanı'na 50 km mesafede yer almaktadır. Meşhur Çalış Plajı’nda konuklarını ağırlayan tesis, ultra her şey dahil konseptinde hizmet vermektedir. Tesis bünyesinde yer alan 5 Adet Açık Havuz, 1 Adet Kapalı Havuz, 2 Adet A’LaCarte Restoran konforlu ve eğlenceli bir tatil olanağı otelleri.net üzerinden ulaşılabilir.

HillsideBeach Club Dalaman Havalimanı'na 55 km ve Fethiye şehir merkezine 4 km mesafede yer almaktadır. Tam pansiyon plus konseptinde hizmet veren tesiste, 4 ayrı plaj, havuz alanı ve SPA olanakları dikkat çekmektedir. Otelin tüm özelliklerine otelleri.net ile ulaşabilirsiniz.

Fethiye Öğretmenevi ,ilçe merkezine 5 km, şehir merkezine 125 km mesafede yer almaktadır. Oda kahvaltı konseptinde hizmet veren tesiste, 33 adet oda ve 1 adet açık yüzme havuzu hizmet vermektedir. Detaylı tesis özelliklerini otelleri.net sayesinde inceleyebilirsiniz.

Club Hotel Letoonia Dalaman Havalimanı’na 57 km, Fethiye merkeze 4 km mesafede yer almaktadır. Ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren tesiste, 620 oda bulunmaktadır. Denize sıfır konumda yer alan otelin, özel plajı, 3 adet açık yüzme havuzu ve 1 adet kapalı havuzu hizmet vermektedir. Denize sıfır kıyılı otel özelliklerin tamamına otelleri.net ile ulaşabilirsiniz.

Club Tuana Fethiye Dalaman Havalimanı’na 45 km ve Fethiye merkeze 17 km mesafede yer almaktadır. Ultra her şey dahil konseptinde hizmet veren tesiste, 502 oda bulunmaktadır. Denize sıfır konumda yer alan otelin, plajı, açık yüzme havuzu ve a la carte restoranları dikkat çekmektedir. Tüm otel özellikleri otelleri.net sayfasından öğrenilebilir.

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar